УНИФИЛ: Израелски тенк нас је намерно гађао; САД се противи свакодневним нападима на Бејрут

четвртак, 17.10.2024,  05:50 -> 05:31

Извор: РТС

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Привремене снаге Уједињених нација у Либану (УНИФИЛ) објавиле су саопштење у којем се наводи да је израелски тенк гађао још једну позицију УН у јужном Либану. САД истиче да је пресудно да Израел изводи операције тако да не угрожавају цивиле и саопштиле да се противе готово свакодневним нападима израелске војске на Бејрут, рекла је портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер.

УНИФИЛ: Израелски тенк нас је намерно гађао; САД се противи свакодневним нападима на Бејрут УНИФИЛ: Израелски тенк нас је намерно гађао; САД се противи свакодневним нападима на Бејрут

Министри земаља ЕУ разговарали су са припадницима мировних снага УН у Либану (УНИФИЛ) и изразили заједничку спремност да изврше максимални политички и дипломатски притисак на Израел како би се спречили даљи инциденти против мисије УН.

Израелски амбасадор у УН Дени Данон рекао је да Израел остаје посвећен раду са израелским међународним партнерима како би осигурао да помоћ стигне до оних којима је потребна у Појасу Газе, пренео је Ројтерс.

У нападу Израела на зграду општине у јужном либанском граду Набатију убијено је 16 људи, а рањено 52, саопштило је у либанско министарство здравља.

Израелска војска тврди да је у ваздушном нападу ликвидирала Махмуда ел Мабуха, команданта Хамасових јединица беспилотних летелица у северној Гази.

Ирански председник Масуд Пезешкијан позвао муслиманске земље на повећање притиска на САД како би се прекинула израелска офанзива на Појас Газе и на Либан.

Израелски министар одбране Јоав Галант назвао је “срамотом” одлуку француског председника Емануела Макрона да забрани израелским фирмама да излажу на сајму поморског наоружања.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com