Šef Ryanaira: Nisam video ovo što se sad dešava tri decenije!

Biznis Vesti

Šef Ryanaira: Nisam video ovo što se sad dešava tri decenije!

Blic

Ryanair će morati da smanji procene saobraćaja putnika u idućoj godini zbog očekivanih kašnjenja Boeingovih aviona, rekao je izvršni direktor niskobudžetne irske avio-kompanije Michael O’Leary.

Majkl O’Liri

Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Majkl O’Liri

“Nisam ovo video tri decenije”

“Trebalo je da dobijemo 20 aviona pre decembra koji će verovatno stići u januaru i februaru. To je u redu, dobićemo ih na vreme za iduće leto. Veliki je problem za Ryanair što bi trebalo da dobijemo ukupno 30 aviona iduće godine, a koliko ćemo ih dobiti?” izrazio je sumnju O’Leary u razgovoru za Reuters.

“Mislim da ćemo smanjiti (procene) rasta prometa za iduću godinu jer mislim da nećemo dobiti tih 30 aviona”, dodao je čelnik irskog prevoznika.

Njegove izjave spadaju među najoštrije osvrte na ograničenja kapaciteta u sektoru avio-saobraćaja zbog problema Boeinga i Airbusa s lancima snabdevanja. Američki div Boeing u problemima je i zbog štrajka radnika koji traže veće plate.

O’Leary je naglasio da u tri decenije rada u sektoru nije video ograničenja kapaciteta sadašnjih razmera.

“Iduće godine želimo da izbegnemo reprizu ovogodišnje situacije”

“Iduće godine želimo da izbegnemo reprizu ovogodišnje situacije. Bili smo se pripremili, okupili posadu za 50 aviona, a onda ih dobili samo 30… bili smo prepuni, s previše radnika. Ove godine platili smo značajnu cenu u troškovima”, dodao je.

Osvrnuvši se na sukob na Bliskom istoku, O’Leary je rekao da će se Ryanair voditi smernicama evropskog regulatornog tela EASA-e.

“Pitanje sigurnosti jasno je kao dan. Ako EASA kaže da je sigurno, ne zanima nas šta kažu neki piloti i sindikati”, rekao je šef irske kompanije.

Ryanair je obustavio letove za Tel Aviv, Amman i Akabu, napominje Reuters, prenose mediji.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com