Galaxy S24 FE na testu “Blica”: Jedno od boljih Samsungovih FE izdanja

IT

Samsung Galaxy S24 FE na testu Blica

Ana Lađarević

Samsung i dalje nije odustao od koncepta da za one koji vole njihovu Galaxy S seriju, a ne bi da plate previše, pravi povoljniju varijantu ovog telefona. Galaxy S24 FE tek što je stigao kod nas i odmah smo ga isprobali, upoređujući sa prošlogodišnjim modelom, ali i originalnom S24 serijom.

Galaxy S24 FE

Foto: Ringier

Galaxy S24 FE

Samsung je napravio nekoliko manjih izmena sa Galaxy S24 FE, koje u kombinaciji predstavljaju primetno poboljšanje. U poređenju sa svojim prethodnikom, okvir ima manje zakrivljenosti, pa su strane ravnije. Zadnja strana je verovatno ta koja je doživela najmanje vizuelnih promena. U principu, izgleda kao S24 ili S 24 Plus pa realno ne možemo govoriti o nekom revolucionarnom zaokretu kada je dizajn u pitanju. Plus za Fun Edition je odličan izbor boja, izgleda zabavno i moderno.

Blic preporučuje

Galaxy S24 FE

Foto: Ringier

Galaxy S24 FE

Dizajn i ekran

Dimenzije S24 FE ostaju slične onima na koje smo navikli iz prethodnih generacija, i6.38 x 3.04 x 0.31 inča. Slično celoj S24 seriji i ovaj model jeste malo širi u odnosu na druge telefone trenutno na tržištu.

To je primetno i kod ekrana. On je značajnije veći. Ima dijagonalu od 6.7 inča u poređenju sa 6.4 inča kod prošlogodišnjeg modela. Sam displej je zaista odličan. Ono što smo i navikli od Samsunga i te kako je vidljivo kod ovog mobilnog. Maksimalno osvetljenje je 1.900 nita, što je povećanje u odnosu na 1.450 nita kod S23 FE. Staklo koje štiti ekran takođe je unapređeno sa Gorilla Glass 5 na Gorilla Glass Victus Plus, za koje se pretpostavlja da je otpornije na ogrebotine i padove. Takođe, telefon ima očekivanu IP68 ocenu otpornosti na prašinu i vodu.

Galaxy S24 FE

Foto: Ringier

Galaxy S24 FE

Sistem kamera

Samsung S24 FE ima istu glavnu kameru kao i flegšip Galaxy S24 serija. Sve radi na na ProVisual platformi, kao i S24, što znači da se poboljšava kvalitet slike prilikom zumiranja sa 8 MP telefoto kamerom. Pored nje i glavne kamere od 50 MP tu je i 12 MP ultra-širokougaona kamera.

Glavno sočivo je vrlo dobro. Dinamički opseg fotografija je visok, odnosno kamera hvata veliki broj informacija u svetlim i tamnim delovima jedne fotografije. Boje izgledaju realističnije nego što smo to inače navikli od Samsunga a izuzetno hvata sve detalje.

Evo kako to konkretno izgleda:

Galaxy S24 FE

Foto: Ringier

Galaxy S24 FE
Galaxy S24 FE

Foto: Ringier

Galaxy S24 FE
Galaxy S24 FE

Foto: Ringier

Galaxy S24 FE
Galaxy S24 FE

Foto: Ringier

Galaxy S24 FE

Baterija i procesor

Telefon pokreće novi Samsungov Exynos 2400e čipset koji na papiru ima 2X bržu procesorsku snagu i jači je kada dođe do igranja video igara. Uz to, procesor dosta utiče i na nešto duže trajanje baterije. Naravno, ona je većeg kapaciteta, ima 4.700 mAh, a za pola sata na punjaču stiže do 50 %.

Galaxy S24 FE

Foto: Ringier

Galaxy S24 FE

Kada je cena u pitanju i tu je dosta blizu Galaxy S24 Plus modelu, iako je nešto jeftiniji. S24 FE košta 88.000 dinara što je znatno povoljnije od premijum modela iako ima dosta njihovih karakteristika. Ako tražite kompromisno rešenje, S24 FE bi mogao da bude dobra opcija. Ovo je sve ukupno gledano solidan telefon. Teško je naći neku konkretnu zamerku jer je napravljen kao jedna odlična kombinacija svih važnih elemenata, od displeja preko kamere do pouzdanog procesora. Poseban dodatak je AI, koji je identičan svemu onome što nudi i sama Galaxy S24 serija.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com