Delegacija Srbije od danas do 26. oktobra u Vašingtonu na skupu MMF-a i Svetske banke

Kako je navedeno, delegaciju predvodi Tabakovićeva, koja je i guvernerka Srbije u MMF-u.

medjunarodni, monetarni, fond, mmf

Dodaje se da će se ključne teme na sastancima tokom Godišnje skupštine odnositi na aktuelna globalna ekonomska kretanja i izglede u uslovima izraženih geopolitičkih tenzija, kao i na odgovarajuće mere ekonomske politike, dok će generalni direktor MMF-a predstaviti Agendu globalne ekonomske politike.

U saopštenju se navodi da su pored plenarnog zasedanja Odbora guvernera MMF-a i Grupacije SB, kao najviših organa upravljanja, planirani i sastanci MMF-a i finansijskog komiteta i Zajedničkog komiteta za razvoj, savetodavnih organa MMF-a i Grupacije SB.

Delegacija Srbije učestvovaće i na zajedničkom sastanku Konstituence Švajcarske, kojoj pripada naša zemlja, kao i na sastanku zatvorenog tipa sa guvernerima i ministrima finansija zemalja u vezi sa regionalnim ekonomskim izgledima za centralnu i istočnu Evropu.

Ističe se i da će biti održani i brojni bilateralni sastanci sa rukovodstvom i predstavnicima MMF-a i SB.

NBS ističe i da su dogovoreni i brojni sastanci sa rukovodiocima vodećih finansijskih institucija i stranim investitorima zainteresovanim za ulaganja u Srbiju, posebno nakon istorijskog uspeha, odnosno formalnog dobijanja investicionog rejtinga zemlje koji, kako je navedeno, odavno zaslužujemo.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com