Konferencija o lizingu u Srbiji: Transportni izazovi današnjice

BEOGRAD –

Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS) i Privredna komora Srbije (PKS) danas organizuju konferenciju o lizingu u Srbiji u prostorijama PKS, a teme konferencije su transportni izazovi današnjice, navike savremenih potrošača i upotreba veštačke inteligencije u kreiranju rešenja za finansijske institucije i projekcije za kretanje lizing tržišta do kraja 2024. godine, saopštili su organizatori.

Na konferenciji će se obratiti generalni direktor krovne asocijacije predstavnika lizing industrija Evrope Leaseurope Ričard Knuben i najavljeno je prisustvo pojedinih članova Vlade.

polovni, automobili, euro5, euro4, polovnjaci, kredit, uvoz, ponuda, lizing, prodaja, garancija, rtv

Dva panela pod nazivom “Trendovi koji oblikuju budućnost mobilnosti” i “Budućnost lizinga kroz inovacije” biće održana na konferenciji o lizingu.

Govore na panelima će održati pomoćnica ministarke privrede za mala i srednja preduzeća i preduzetništvo Katarina Obradović Jovanović, predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Aleksandra Đurđević, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, dekan i redovna profesorka na Univerzitetu Singidunum Lidija Barjaktarović, programski direktor Comtrade SI Miroslav Marinković i sekretar Udruženja za finansijske institucije pri Privrednoj komori Srbije Katarina Ocokoljić kao i najviši predstavnici lizing industrije u zemlji.

Na konferenciji će biti odgovoreno na pitanja koji vid prevoza je najrasprostranjeniji u EU, a koji u Srbiji, kao i zbog čega je lizing najzastupljeniji vid finansiranja novih vozila u Srbiji, šta podrazumeva digitalizacija finansijskih institucija, kao i na koji način se svetska ekonomska kretanja održavaju na domaću lizing industriju, navodi se u saopštenju.

Razmatraće se o previđanjima za učinak lizing industrije do kraja 2024. godine i zbog čega se u narednom periodu očekuje porast finansiranja građevinske opreme na lizing.

Konferencija počinje u 10 časova.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com