Међу деветоро ухапшених саобраћајни полицајац и неколико припадника комуналне милиције

уторак, 22.10.2024,  13:13 -> 18:03

Извор: РТС

По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, у сарадњи са Одељењем за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције МУП-а ухапшено укупно девет особа. Одређено им је задржавање до 48 сати.

Међу ухапшенима је и неколико припадника комуналне милиције и један саобраћајни полицајац, потврдио је за РТС главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић.

“Осумњичени су лишени слободе у две одвојене акције због постојања основа сумње да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја, трговина утицајем и злоупотреба положаја одговорног лица”, прецизирао је главни јавни тужилац Ненад Стефановић.

Тужилац Стефановић је додао да је свима одређено задржавање до 48 сати у ком року ће бити саслушани пред поступајућим јавним тужиоцем.

Постоје основи сумње да је руководилац у комуналној милицији П. С. у више наврата злоупотребио службени положај, заједно са Д. П и М. А., као и да је у једном приликом извршио кривично дело трговина утицајем, а све у циљу да себи и другима прибави корист у виду несанкционисања различитих прекршаја, на шта су га подстрекавали М. Ђ. и М. М.

Сумња се и да је једном приликом П.С. пострекавао саобраћајног полицајца П. Б. на злоупотребу службеног положаја.

Такође, постоје основи сумње да А. В., одговорно лице једне грађевинске фирме, током 2024. године заједно са осумњиченима Р. С. и М. Н. извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, тако што су кршећи прописе о начину одлагања комуналног отпада прибавили противправну имовинску корист од преко 1.500.000 динара и то одвожењем комуналног отпада на дивље депоније.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com