Београд био домаћин доделе Светског ПР оскара

уторак, 22.10.2024,  14:20 -> 14:26

Извор: ПР текст

Престижна признања Међународног удружења професионалаца у односима с јавношћу (IPRA), позната као IPRA Golden World Awards (GWA), додељена су синоћ у Београду, у хотелу „Метропол“. На догађају су се окупили најистакнутији стручњаци из области комуникација и односа с јавношћу из целог света како би одали признање кампањама које су се истакле по својој иновативности, професионализму и утицају на заједницу.

Београд био домаћин  доделе Светског ПР оскара Београд био домаћин доделе Светског ПР оскара

Додељено је више од 80 престижних IPRA златних награда, а у Београду су награду примили представници агенција из целог света: Јапана, Сингапура, Турске, Румуније, Нигерије…

Како су Београд и Србија ове године били домаћин церемоније, уприличен је програм богат бисерима српске традиције – наступом КУД-а “Абрашевић”, као и звуцима трубе, које су одсвирали трубачи Трубачког оркестра Јанка Јовановића у народној ношњи.

Годишња иницијатива IPRA Golden World Awards, основана 1990. године, има за циљ да препозна изврсност у пракси односа с јавношћу на глобалном нивоу кроз различите категорије. Награде додељује међународни жири састављен од 40 комуникацијских професионалаца који оцењују пријаве из целог света. Ове године, признања из Београда одлазе у више од 25 земаља, што додатно наглашава значај и престиж овог догађаја.

“Награду зову Светски ПР оскар и једно је од најугледнијих признања, због критеријума и стандарда за доделу. Ја сам пресрећна што сам била у прилици да мало усмерим на то да овогодишња церемонија буде у Београду, да се и ми представимо свету, јер ми озбиљно имамо шта да покажемо”, изјавила је Наташа Павловић Бујас, председница IPRA за 2024. годину.

Бројне награде су ове године отишле у регион, посебно Хрватску, док је једина награда у Србији ове године припала “Smart Vision” агенцији за ПР подршку у оквиру доласка др Габора Матеа на Балкан, у организацији Новак Ђоковић Фондације.

Додели награда претходио је и ПР Самит истог дана, на ком су присуствовали бројни стручњаци из света и региона из области комуникација, а акценат је био на етичким стандардима и употреби АИ у пословној пракси.

IPRA, једно од најстаријих и најугледнијих удружења комуникацијских професионалаца, основано 1955. године, већ деценијама има кључну улогу у постављању високих стандарда у ПР индустрији. IPRA и њени чланови воде се мисијом да “промовишу поверење и етику у глобалној комуникацији“, при чему организација од 1983. године има и консултативни статус при Уједињеним нацијама.

Додела IPRA Gold Awards у Београду представља изузетну част и прилику за повезивање домаћих и међународних стручњака, те промовисање најбољих пракси у индустрији односа с јавношћу. Догађај је својим програмом свакако уписао заслужено место успомена у историји IPRA награда, а Београд се још једном показао као центар комуникација и престижних догађаја.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com