Prijave za program podrške srpskim startapovima “NINJA” do 17. novembra

Ovaj projekat realizuju ICT Hub i Inicijativa Digitalna Srbija u partnerstvu sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), a cilj je da domaći startapi u fazi intenzivnog rasta dobiju podršku za širenje na međunarodna tržišta, sa fokusom na Aziju, posebno na Japan i Jugoistočnu Aziju.

digitalna, srbija

“JICA je posvećena podršci ekonomskom razvoju Srbije i Zapadnog Balkana kroz inovativne projekte, u skladu sa naporima srpske Vlade da unapredi startap ekosistem. Kroz NINJA program, cilj nam je da osnažimo srpske startape kako bi se bolje pozicionirali na međunarodnim tržištima i uspostavili dugoročna partnerstva sa ključnim igračima u Aziji”, rekao je pomoćnik rezidentnog predstavnika kancelarije JICA za Balkan Jošiaki Nagata.

“NINJA” (Next INnovation with JApan) program pruža srpskim startapima mogućnost da kroz deset nedelja rada sa međunarodnim i domaćim ekspertima dobiju podršku za internacionalizaciju svog poslovanja i nije samo prilika za mentorsku podršku već i za konkretno povezivanje sa ključnim akterima azijskog tržišta.

Kako se navodi, uz tematske radionice, jedan na jedan sesije sa mentorima i konsultacije sa različitim stručnjacima, startapi ce imati priliku da prisustvuju specijalnim događajima i saznaju više o tome kako da prošire svoje poslovanje na azijsko tržište, koje su dobre prakse i kako to učiniti iz Srbije.

Generalna direktorka Inicijative Digitalna Srbija Tanja Kuzman, istakla je da je internacionalizacija ključni korak za sve startape koji teže da kreiraju uspeh na globalnom nivou.

“Drugo izdanje NINJA akceleratora je važno za naš ekosistem jer ima za cilj da pokaže startapima šta je sve moguće uraditi u Aziji i kako da pristupe potencijalnim korisnicima na tom tržištu. Želimo da osnažimo domaće startape da se bolje pozicioniraju na globalnoj sceni i izgrade trajne veze sa azijskim partnerima, koji mogu da ubrzaju njihov razvoj”, naglasila je Kuzman.

Izvršni direktor ICT Hub-a Kosta Andrić rekao je da je ponosan što ovaj projekat omogućava startapima direktan pristup azijskim investitorima i tržištima.

“Verujemo da ovakav vid međunarodne saradnje doprinosi rastu domaćeg startap ekosistema. Azijsko tržište donosi veliku bazu korisnika sa visokom stopom korišćenja tehnologija i pruža ogromne mogućnosti za naše startape iz različitih sektora”, naveo je Andrić.

NINJA akcelerator je namenjen tehnološkim startapima koji se nalaze u fazi skaliranja na inostrana tržišta i koji žele da plasiraju svoje proizvode i u Aziji.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com