Једномесечни притвор возачу и сувозачу “аудија” којим је ударено дете на Новом Београду

среда, 23.10.2024,  23:22 -> 23:32

Извор: Танјуг

Трећи основни суд у Београду одредио је једномесечни притвор осумњиченом да је под дејством алкохола изазвао саобраћајну несрећу у Новом Београду у којој је тешко повређено десетогодишње дете а потом побео са лица места.

Окривљеном М. М. који је био за воланом аутомбила и сувозачу С. Ј. одређен је притвор од 30 дана због сумње да је извршили кривична дела тешко дело против безбедности саобраћаја и непружање помоћи повређеном у саобраћајној незгоди, као и помоћ учиниоцу после извршења кривичног дела.

У саопштењу се наводи да ће у даљем току кривичног поступка јавни тужилац испитати сведоке, донети наредбе за саобраћајно-техничко и медицинско вештачење и предузети све радње из своје надлежности у циљу правилног утврђивања чињеничног стања и доношења на закону засноване одлуке.

М.М. се терети да је управљајући возилом марке “ауди“ под дејством алкохола у организму (1,33 промила) у понедељак увече око 20.25 часова, на углу улица Душана Вукасовића и Јурија Гагарина, најпре прошао на црвено светло семафора, ударио у аутомобил, а потом и оборио десетогодишње дете које је стајало на разделном острву поред семафора.

Након тога М. М. и С. Ј. су пешице побегли али ии је полиција брзо пронашла и ухапсила.

Дете је превезено у Ургентни центар са тешким повредама.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com