У акцији Европола ухапшено 16 особа из Хрватске и БиХ због кријумчарења миграната

четвртак, 24.10.2024,  12:57 -> 13:10

Извор: Танјуг

Полиције Хрватске и Босне и Херцеговине ухапсиле су 16 осумњичених за кријумчарење миграната, а који се терете и да су чланови мреже одговорне за кријумчарење најмање 159 миграната под околностима опасним по живот, саопштио је данас Европол.

Сматра се да су осумњичени одговорни за најмање 12 инцидената у којима је најмање 159 миграната прокријумчарено из Босне и Херцеговине у Хрватску преко реке Саве.

“Користећи претрпане чамце, осумњичени су својевољно угрожавали животе и безбедност миграната. Након преласка реке, мигранти су тајно превожени разним врстама возила. Скривајући их у путничким аутомобилима или товарним просторима транспортних возила, криминалци су мигранте превозили према Словенији, Италији, Немачкој и другим земљама ЕУ”, навео је Европол.

Процењује се да су криминалци овим активностима зарадили најмање 80.000 евра.

Током акције у Хрватској, ухапшено је 11 особа а одузети су један гасни пиштољ, банковне картице, 38 мобилних телефона, пет таблет рачунара, рефлектујући прслук са натписом “полиција” и електронски уређај за наплату путарине за употребу на аутопутевима. У Босни и Херцеговини је ухапшено пет особа, и одузето је 1.500 евра у готовини.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com