Putin otvorio sastanak BRIKS-a u proširenom formatu

Putin predsedava sastankom čiji je rad planiran u dve faze – prvo u formi zasedanja, a zatim diskusije za istim stolom, javila je RIA Novosti.

putin,, briks

“Ovog puta, Rusija kao predsedavajuća pozvala je najbliže susede Rusije, prijateljske zemlje sa kojima nas spaja zajednička istorija života”, rekao je Putin otvarajući sastanak.

Na sastanak su pozvani predstavnici 36 zemalja, uključujući šefove Zajednice nezavisnih država, Azije, Afrike, Latinske Amerike i šefove međunarodnih organizacija.

Predviđeno je da svi učesnici govore na zasedanju, nakon čega se može održati diskusija.

Plenarnom sednicom u formatu BRIKS+ završava se program samita u Kazanju u multilateralnim formatima.

Najavljeno je da će Putin nakon toga na konferenciji za novinare izneti rezultate samita, a zatim će nastaviti niz bilateralnih kontakata sa stranim liderima.

Putin: Bliski istok je na ivici opšteg rata, “lančana reakcija” u toku

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je danas da se Bliski istok nalazi na ivici opšteg rata i tamošnju situaciju je uporedio sa lančanom reakcijom, naglasivši da su se borbe, koje su počele u Gazi, proširile i na druge zemlje, uključujući Liban.

Si Đinping: Što pre postići deeskalaciju situacije u Ukrajini

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je danas da je važno što pre postići deeskalaciju situacije u Ukrajini i ponuditi način za rešavanje krize.

Erdogan stigao na samit BRIKS-a u proširenom sastavu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao je na mesto održavanja samita BRIKS-a u proširenom sastavu (BRIKS+) u Kazanju, javila je agencija RIA Novosti.

Vulin prisustvovao Putinovom prijemu za učesnike i goste Samita BRIKS-a

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji kao lični izaslanik predsednika Aleksandra Vučića predvodi delegaciju Srbije na Samitu BRIKS-a u Kazanju, prisustvovao je zvaničnom prijemu koji je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin upriličio za učesnike i goste 16. Samita BRIKS-a.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com