Jedna opština u Srbiji građanima deli po 300.000 dinara: Broj subvencija je ograničen, a evo ko ima pravo na pare

Biznis Vesti

Jedna opština u Srbiji građanima deli po 300.000 dinara: Broj subvencija je ograničen

Blic

Bespovratna pomoć za samozapošljavanje dodeljena je pretežno za pokretanje proizvodnih i uslužnih delatnosti

novac, plata

Foto: Miomir Jakoviljević / Ringier

novac, plata

Dvadeset nezaposlenih lica u opštini Mali Zvornik, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), dobilo je po subvenciji oko 300.000 dinara nepovratno za pokretanje sopstvenog posla u ovoj godini, saopšteno je na sajtu lokalne samouprave.

Ugovore za 15 korisnika, koji su ovo pravo ostvarili na osnovu Sporazuma između opštine i ekspoziture NSZ o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja za 2024, uručili su im predsednik malozvorničke opštine, Zoran Jevtić i direktor filijale NSZ u Loznici, Zoran Milovanović, dok je pet korisnika ovu podršku dobilo ranije.

U Malom Zvorniku je za te namene ove godine obezbeđeno 5,1 milion dinara, od čega je opština iz budžeta izdvojila 2.040.000, a preostalih 3.060.000 dinara dobijeno je od države, preko NSZ.

– U opštinskom budžetu smo najpre za ove subvencije opredelili milion dinara, ali smo uvideli da postoji veći broj zahteva, pa smo iznos za tu namenu uvećali na 2.040.000 dinara, kako bi subvencije za samozapošljavanje dobili svi kojima je potrebna ova podrška – navodi portal Jevtićeve reči.

On je poželeo uspeh budućim preduzetnicima navodeći da je nezaposlenost u opštini Mali Zvornik u proteklih nekoliko godina drastično smanjena, kao i da će lokalna samouprava nastojati da i dalje ‘’na sve načine podržava novo zapošljavanje’’.

Bespovratna pomoć za samozapošljavanje dodeljena je pretežno za pokretanje proizvodnih i uslužnih delatnosti, a u skladu je sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com