Ove godine Noć veštica biće malo drugačija: Proveravali smo cene dekoracije u srpskim prodavnicama (FOTO)

Biznis Moj novčanik

Noć veštica ima drugačiji ukus ove godine

Ksenija Vlahović

  • Ksenija Vlahović

Kako je jesen odavno počela, bliži se i 1. novebar, a sa njim i čuveni keltski praznik koji se proslavlja oko 2.000 godina unazad, Noć veštica poznatiji kao ,,Halloween” .

Dekoracija, Noć veštica

Foto: Ringier

Dekoracija, Noć veštica

Ove godine, Noć veštica neće imati isti ukus kao prethodne. Naime, zbog nedostatka kakaa, prazničkih slatkiša je sve manje. Tako će ovaj praznik proći sa manjim čokoladicama i više poslastica bez čokolade.

Blic preporučuje

Noć veštica

Foto: Ringier

Noć veštica

Iako u našoj zemlji još uvek vlada čuvena rečenica ,,Nije noć veštica, nego Sveti Luka”, police prodavnica su uveliko pune raznim ukrasima, dekoracijama, kostimima. Veliki broj vrtića i osnovnih škola organizuju maskenbale širom cele Srbije, a razni lokali organizuju žurke povodom ovog praznika.

Cene dekoracije i kostima povodom Noći veštica

Da je ovaj praznik veoma popularan i kod nas pokazuje i raznovrsni asortiman u prodavnicama. Možete pronaći kostime, kuhinjsko posuđe, različite dekoracije i slično.

Kako bismo pronašli najpristupačniju opciju i uštedeli vaš novac i vreme, posetili smo jednu od jeftinijih prodavnica u Požarevcu i uporedili sa prošlogodišnjim asortimanom u beogradskom tržnom centru.

Dečiji kosti se mogu pronaći za čak 1000 dinara, dok se gumene maske mogu pronaći za neverovatnih 300 dinara, što je duplo jeftinije nego prošlogodišnji Beogradski asortiman.

Kostimi, Noć veštica

Foto: Ringier

Kostimi, Noć veštica

Šolje, čaše, kalupe za kolače, možemo pronaći u različitim oblicima, poput veštičijeg kotla, bundeva, duhova. Cene ovih ukrasa se kreću od 120 dinara, pa do 800 dinara.

Iako kod nas slatkiši sa motivima Noći veštica nisu toliko učestali, a ni pristupačni, na internetu možemo pronaći različite recepte za kolače, torte, medenjake i tako umanjiti teret naših novčanika.

Noć veštica

Foto: Ringier

Noć veštica

Noć veštica obeležava se uoči hrišćanskih praznika, pa postoje teorije da su ovi praznici povezani, iako je motiv Keltskog praznika slava mrtvima i zagrobnog života. Da li vi slavite Halloween?

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com