Америчка привредна комора: Србија има најбољу пословну климу на Западном Балкану

четвртак, 24.10.2024,  15:40 -> 15:41

Извор: РТС

Чланице Америчке привредне коморе у Србији већ 12 година спроводе истраживање о пословној клими. Стефан Лазаревић, представник организације у Београду, наводи да Србија има бољу пословну климу од свих земаља у региону које нису чланице Европске уније.

Стефан Лазаревић наводи да је приметан раст задовољства и опоравак економије у Србији. Како каже, достигнут је ниво из 2019. године, који је био пре пандемије коронавируса.

“Наше чланице су пословање у Србији оцениле са оценом три, на скали од један до пет. То је умерено задовољавајуће, а оно што је најинтересантније, то је највећа оцена у последњих 12 година како спроводимо истраживања, што је доказ економског опоравка”, истакао је Лазаревић.

Да би се додатно побољшала пословна клима у Србији, Лазаревић наводи да је неопходно да се системски ради на институционалним реформама.

“Треба напредовати у ефикасности правосуђа, радити на борби против корупције, повећати транспарентност. То су системске реформе суштенске за остваривање добрих резултата у будућности. Такође, треба радити на дигиталној трансформацији и спровеђењу зелене агенде – пре свега, са фокусом на енергетику и заштиту животне средине”, нагласио је Лазаревић.

Навео је и да Америчка привредна комора у Србији подржава интеграцију земље у Европску унију.

Цело гостовање Стефана Лазаревића можете погледати у видео запису на почетку текста…

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com