Važno i za vozače iz Srbije: Uvodi se nova vinjeta, poznata i cena

Biznis Moj novčanik

U Austriji se uvodi nova godišnja vinjeta, poznata i cena

Blic

Od kraja novembra, nova ASFINAG vinjeta će biti dostupna kod šest hiljada prodajnih partnera u Austriji i inostranstvu, a važiće od 1. decembra ove godine.

kolona-naplatne-kucice-putarina

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

kolona-naplatne-kucice-putarina

Objavljeni su detalji i cena novih vinjeta u Austriji. ASFINAG je najavio da će nova samolepljiva godišnja vinjeta koštati 103,80 evra i biti dostupna u morskozelenoj boji, prenosi Kroativ.

Nova vinjeta moći će da se nabavi kod šest hiljada prodajnih partnera u zemlji i inostranstvu, a važiće od 1. decembra ove godine.

Cena vinjete ove godine je usklađena sa harmonizovanim indeksom potrošačkih cena, jer prošle godine nije bilo poskupljenja. Povećana je za 7,7 procenata, tako da će godišnja vinjeta za automobile koštati 103,80 evra.

Izvršna direktorka, Klaudija Eder, izjavila je da se menja i boja vinjete, što omogućava bolju i optimalniju kontrolu, uz jasnu razliku u odnosu na prošlogodišnju žutu boju.

Prihodi od prodaje vinjeta ulažu se u rad, izgradnju i održavanje austrijskih auto-puteva i brzih puteva. Godišnja vinjeta važi 14 meseci, od 1. decembra prethodne godine do 31. januara sledeće godine.

Predstavljamo vam cene vinjeta za putničke automobile po evropskim zemljama, o čemu možete da čitate u našem posebnom tekstu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com