Проширена оптужница против Владимира и Миљане Кецмановић

петак, 25.10.2024,  09:44 -> 10:10

Извор: РТС

Због сумње да су Владимир и Миљана Кецмановић извршили кривично дело запуштање и злостављање малолетника Више јавно тужилаштво у Београду поднело је Вишем суду у Београду проширену оптужницу против њих. Главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић изјавио је да је до проширења оптужнице дошло, након прикупљања свих релевантних доказа у току кривичног поступка против окривљених.

Ненад Стефановић подсетио је да је кривични поступак, против Владимира Кецмановића због кривичног дела тешко дело против опште сигурности и против Миљане Кецмановић због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, у фази главног претреса пред Вишим судом у Београду.

Стефановић указује да постоји оправдана сумња да су у периоду од 30. априла 2022. до 3. маја 2023. године “грубим занемаривањем своје дужности васпитавања, запустили своје малолетно дете”, које је 3. маја прошле године у ОШ “Владислав Рибникар” употребом ватреног оружја лишило живота радника обезбеђења и деветоро ученика те школе, као и тешко повредило наставницу историје и још петоро ученика.

“Због фазе поступка у којој је искључена јавност одлуком Вишег суда у Београду, детаље проширења оптужнице не могу да износим, али указујем да је управо инкриминисано понашање родитеља резултирало овим незапамћеним, трагичним догађајем од 3. маја 2023. године у ОШ ”Владислав Рибникар'”, закључује главни јавни тужилац ВЈТ у Београду.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com