Додик са Путином: Српска би желела да буде укључена у неки формат са Бриксом

петак, 25.10.2024,  07:44 -> 07:58

Извор: Танјуг, РТРС

Председник Републике Српске Милорад Додик састао се синоћ са руским председником Владимиром Путином у Kазању. Рекао му је да би Република Српска желела да буде укључена у неки формат са Бриксом.

Председник Републике Српске је на састанку са руским председником Владимиром Путином истакао да је сарадња Републике Српске и Русије пуна поштовања и разумевања.

“Велика заслуга је ваша што смо имали прилику да видимо како то изгледа и волели бисмо да будемо укључени у неки формат у Бриксу”, рекао је Додик током састанка. 

Додик је рекао за РТРС да се је на састанку са Путином оцењено да је Брикс успешна платформа која даје наду за светски мир и то ће бити добар путоказ за стабилизацију светских прилика.

Истакао је да настављају сарадњу и да је за Републику Српску ово велики успех. Додик, који је учествовао на самиту Брикса у Kазању је рекао да је са Путином разговарао и о завршетку Српско-руског храма у Бањалуци, и јачању туристичког потенцијала између Републике Српске и Русије.

Путин је рекао у разговору са Додиком да му је познато са каквим потешкоћама се суочава Српска и кроз каква искушења мора да пролази. Он је указао и да се времена, као и ситуација у свету се мењају.

“Ми се не боримо ни против кога, стварамо нове механизме, сарадњу и чинимо то на основу равноправности”, рекао је Путин.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com