Повратак на дедовину и на минус 39 – колико су Карајукића бунари занимљиви туристима

субота, 26.10.2024,  05:45 -> 05:47

Извор: РТС

Када су се пре две деценије вратили на дедовину на Пештери, Хукићи су имали само идеју да побегну из града у село. И то у најхладније Карајукића бунаре, где температуре иду и до 39 степени испод нуле.

Хукићи су другачији. Најбоље их описује начин на који су градили. Имају све – од пастирске кућере до модерне викендице.

“Тако сам ја некако правио сам по себи. Да не буде све у једној истој врсти, некако мешовито. Има места”, рекао је Еџевид Хукић.

Супруга Мерсија признаје да се није увек слагала са одлукама које је Еџевид доносио пре изградње.

“Мени је баш што је различитост, лепо. Заједно рализујемо идеје и, он направи идеју, а ја допуњавам. Да не буде да је моја задња”, навела је Мерсија Хукић.

Кажу да је пештерски ваздух другачији. Када нема ветра, ни минуси нису проблем.

“Осећај је другачији. Није то као на другим местима. Било је овде до 39,5 минус. Ја сам био ту са мојим другарима. Ту сам био три дана. Овако сунце грије”, додао је Еџевид.

Пештерско поље и Сјеница постали су својеврсна туристичка атракција. Због природе и непревазиђеног гостопримства. Хукићи располажу са 25 лежајева. Недовољно за потражњу током летњих месеци.

“Људи желе да дођу овде. Потпуно су пријатно изненађени, одушевљени. Али ми немамо смештајних капацитета и садржаја који савременог или модерног туристу могу да задовоље”, рекао је Муниб Мујагић, председник општине Сјеница.

Потенцијала има, па отуда Хукићима и идеја да се још прошире. Уједно, желе гостима да понуде и искуство дебелог минуса током предстојеће зиме.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com