Вучић: Противим се свакој врсти подела, па и оној за ЕУ или Брикс

Председник Србије Александар Вучић рекао је да су сви састанци које је имао у недељи за нама били тешки, али и да су сви били важни за Србију.

У разговору за телевизију Прва Вучић је рекао да се у јавност пласира пуно лажних истраживања и информација о јавном мњењу.

“У претходним данима пласирана су лажна истраживања јавног мњења и важно је да грађани знају да у 43 одсто оних који су за ЕУ, 50 одсто је оних који су за странку чији сам члан. Слично је и са онима који су за Брикс. Све што видите у Србији можете да видите и у политичкој партији чији сам члан”, рекао је Вучић.

Председник Србије каже да његово изјашњавање за једно или друго доноси огромну предност за ту страну.

Србија поприште медијског хибридног рата

Каже да је наша земља постала поприште хибридног рата свих оних који учествују и у сукобима у Украјини и на Блиском истоку, али и ономе што се дешава на Пацифику.

“Истим се методама служе, исте политичаре користе, и једнима и другима су пуна уста слободе и залагања за грађане Србије, а заправо раде за трећу страну”, рекао је Вучић.

Подсећа да је данас 90 одсто људи на друштвеним мрежама, и да сви други медији губе битку.

“Међународне околности су изузетно тешке, али за нас никада нису биле лаке. Противим се свакој врсти подела па и оној за ЕУ, за Брикс или Русију”, рекао је Вучић.

Председник Србије каже да се у медијима често воде ужасне кампање против челника ЕУ попут немачке министарке Аналене Бербок и Урсуле фон дер Лајен.

“То не сме да се ради. Ти људи запошљавају 83.000 људи у нашој земљи, који живе од тога. И не само они, ми сви живимо од тога, од фабрика и инвестиција које улажу у нашу земљу”, рекао је Вучић.

Како каже, код нас у земљи сви мисле да је то богом дано, и да смо то заслужили, али то је плод тешког рада и залагања.

“Ми смо мала земља, а понашамо се као да смо Индија или Кина. Молим све људе да ми верују да знам шта радим. Најдуже сам на власти, научио сам пуно, имам контакте и марљив сам. Борим се да нас сакријем под камен, када су ратови и сукоби у питању,  а да нас испружим на светло када се борим за инвестиције, за Експо, за бољи стандард грађана”, истакао је председник Србије.

Србија на европском путу, чува пријатељство са Русијом и Кином

Вучић је нагласио да се Србија налази на европском путу, али и да успешно, како је нагласио, у готово немогућим условима, чува своје пријатељство и са Руском Федерацијом, као и своје односе са Кином.

“Са Кином имамо изузетне односе. Кина је фантастично важан партнер нашој земљи”, рекао је Вучић.

Говорећи о својој политици, он је навео да слуша само Србију, али не у смислу онога што људи желе да чују, већ да слуша потребе Србије.

Стопа раста у Србији до краја године 4 одсто

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће крајем године просечна стопа раста српске привреде износити 3,9 до 4 одсто, што значи, како је рекао, да привреда Србије расте пет пута брже него у земљама ЕУ.

“Просечна стопа раста у еврозони је 0,6, биће ове године. А у Европској унији биће максимално 0,85, у ЕУ ван еврозоне. Дакле, просечан раст ће бити 0,75-0,8. То је просечна стопа раста. У Србији ће стопа раста бити 3,9-4 одсто. Била би она много већа, да нисмо имали сушу…Дакле, ми растемо петоструко већом брзином него земље Европске уније”, рекао је Вучић на ТВ Прва.

Чекамо одлуку Комисије, марже не могу бити 36 одсто, а камате 29

Председник Србије каже да с пажњом чека одлуку Комисије за заштиту конкуренције поводом маржи трговиснских ланаца од 36 одсто, а навео је и да ће бити донет Закон о банкама којим ће камате бити смањене.

Вучић каже да држава неће дозволити никоме да се игра са њом и поручио банкама и трговцима да не искоришћавају гостопримство наше земље.

“Па ћу да питам онда и Меркаторе и све друге хоће ли да поступају у складу са одлукама државе или не. Ја ћу да вам кажем – него шта ће”, нагласио је Вучић.

Он је додао да банке у Србији људима којима, примера ради, код приватника плата касни три дана, узимају 28-29 одсто камате на дозвољени минус.

“Ко то да плати? Ко то да изражи? То нису зеленашке, то су лудачке камате”, рекао је Вучић.

Говорећи о маржама трговинских ланаца, Вучић је рекао да треба сачекати одлуку Комисије за заштиту конкуренције, односно да се види какве су мере и хоће ли бити казни.

“У реду је да буде маржа 18, 19 одсто, али не да буде 36 одсто. Немојте да искоришћавате гостопримство ове земље. Што ниси то урадио у неким другим државама, него само овде?”, рекао је Вучић.

Истакао је да је то од велике важности за грађане и да држава показује бригу, те да нико не сме “да се игра са државом”.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com