“BLIC” TEST Motorola Edge 50 Neo: U moru telefona sa velikim ekranima jedan kompaktan model, evo naših utisaka

IT

Motorola Edge 50 Neo na testu Blica

Ana Lađarević

Motorola već neko vreme odlično radi u svojoj niši i izbacuje kompaktne telefone, naročito u Edge seriji. Oni su pronašli dobitnu formulu i trebalo bi da sa modelom Edge 50 Neo ponove uspeh. Isprobali smo koliko stvarno može ovaj adut iz srednje serije.

Motorola Edge 50 Neo

Foto: Ringier

Motorola Edge 50 Neo

U odnosu na prethodni model Edge 50 Neo je sada znatno manji – kraći i uži, ali zadržava otprilike istu težinu i debljinu i to pre svega jer je ekran smanjen što je doprinelo njegovoj kompaktnosti. Mobilni u svakom trenutku možete koristiti samo jednom rukom što je danas prava retkost jer se svi opredeljuju za veće ekrane.

Blic preporučuje

Motorola Edge 50 Neo

Foto: Ringier

Motorola Edge 50 Neo

Edge 50 Neo sada ima ravni ekran veličine 6,4 inča u odnosu na 6,5 kod Edge 40 Neo. Taj ekran je odličan. U pitanju je LTPO OLED panel sa rezolucijom od 1256 x 2760px i stopom osvežavanja od 120Hz.

Edge 50 Neo takođe ispunjava MIL-STD-810H standarde, što znači da bi trebao da izdrži ekstremne temperature, temperaturne šokove, izloženost kiši, pesku i prašini, fizičke udarce i povremene vibracije. Pored toga, ima IP68 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu.

Motorola Edge 50 Neo

Foto: Ringier

Motorola Edge 50 Neo

Još jedna promena u poređenju sa prošlogodišnjim Neo modelom je kamera. Ona je sada deo celokupne poleđine, koja je napravljena od veštačke kože. Ona je prijatna na dodir, lepa i na oko a tome doprinose i jedinstvene boje. Motorola je nastavila saradnju sa Pantone pa otuda i ova upečatljiva nijanse crvene na testiranom modelu. Ovakav telefon ne može da prođe neopaženo.

Hardver kamere u poređenju sa prošlogodišnjim modelom je gotovo identičan stim što je dodata još jedna kamera. Tako imamo 10MP telefoto, 50MP glavnu i 13MP ultraširoku kameru sa 3x optičkim zumom. Generalni utisak je da je sistem kamera solidan. Ume da bude malo sporiji ukoliko pokušavate da uslikate nešto što se brzo kreće, ali su slike pravljene na dnevnom svetlu sasvim dobre, oštre i detaljne a dinamički opseg je dovoljno adekvatan u većini slučajeva.

Evo nekoliko primera:

Edge 50 Neo

Foto: Ringier

Edge 50 Neo
Edge 50 Neo

Foto: Ringier

Edge 50 Neo
Edge 50 Neo

Foto: Ringier

Edge 50 Neo
Edge 50 Neo

Foto: Ringier

Edge 50 Neo

Kada je baterija u pitanju Edge 50 Neo ima nešto manju bateriju. U odnosu na prošlu godinu i 56.000 mAh, to je sada 4.310 mAh i verovatno je najveći kompromis koji je morao da bude napravljen kod ovog telefona. To ne remeti previše korišćenje telefona s obzirom da na jednom punjenju on radi bez problema čitavog dana. Tome najvećim delom može da zahvali Dimensity 7300 čipsetu. Pri tome, u poređenju sa prethodnikom beleži duže trajanje baterije bez obzira na njen manji kapacitet. Tu je i brzo punjenje na 68W.

Motorola Edge 50 Neo

Foto: Ringier

Motorola Edge 50 Neo

Na kraju, za Edge 50 Neo se može reći manje-više sve pozitivno. U svom cenovnom rangu nudi dosta, poput telefoto kamere, bežičnog punjenja ali i odličan LTPO OLED panel. Dizajn je svakako njegova jaka strana jer izgleda upečatljivo i moderno. Cena je oko 58.000 dinara što je sasvim prihvatljivo.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com