Ministarstvo saobraćaja najavilo prvu komercijalnu liniju „Er Srbije“ iz Niša

Tekst objavljen: 28.10.2024 14:10        

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je da bi „Er Srbija“ („Air Serbia“) uskoro mogla da pokrene komercijalnu avio- liniju iz Niša, bez finansijske podrške iz budžeta Republike Srbije

Ministarstvo saobraćaja najavilo prvu komercijalnu liniju „Er Srbije“ iz Niša

„’Er Srbija’ će da ovde dođe sa jednim komercijalnim letom veoma brzo iz Niša i to mogu da vam kažem da sa njima pregovaramo oko toga. To neće biti subvencionisani let, već komercijalni“, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom potpisivanja Memoranduma o daljem razvoju niškog aerodroma „Konstantin Veliki“.

Vesić nije saopštio do koje bi nove destinacije nacionalna avio kompanija mogla leteti iz Niša, niti je ona objavljena.

Portal Flajnaisus (Flynaissus) procenjuje da bi se među potencijalnim opcijama mogli naći Pariz, Cirih ili Berlin, što bi „predstavljalo logično proširenje ponude“.

Neizvesno je i kada će nova linija biti uvedena- tokom ovogodišnjeg zimskog reda letenja ili početkom letnjeg reda letenja naredne godine.

„Er Srbija“ već leti sa aerodroma „Konstantin Veliki“ ka sedam destinacija, ali su sve linije subvencionisane iz republičkog budžeta.

Nacionalna avio kompanija leti iz Niša ka Beogradu, Istanbulu, Frankfurt Hanu, Kelnu i Ljubljani tokom cele godine, aza Atinu i Tivat od juna do septembra.

Vlada Srbije je takvu odluku donela pre godinu dana, ali nije saopštila iznos koji Republika izdvaja za subvencije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com