Praznik rada proslavljen, ali mesa treba još za Vaskrs i Đurđevdan: Evo kolika je cena jagnjetine i sveže prasetine na pijaci u Beogradu (FOTO)

Biznis Moj novčanik

Evo koliko košta jagnjetina i sveža prasetina: Cena na pijaci u Beogradu za praznike

Praznik rada je proslavljen, ali cene mesa su i dalje u fokusu jer valja spremiti trpezu za Vaskrs i Đurđevdan. Na pijaci u centru Beograda kilogram jagnjetine košta 2.998 dinara, a sveža prasetina je nešto jeftinija i cena joj je 2.798 dinara. Evo detaljnog cenovnika.

Evo koliko košta jagnjetina i sveža prasetina

Foto: Ringier

Evo koliko košta jagnjetina i sveža prasetina

Svinjski vrat u jednoj mesari koju smo posetili košta 1.048 dinara, dok je koske 1.088 dinara. Za svinjski but treba izdvojiti 1.098 dinara po kilogramu, a svinjska plećka košta 1.088 dinara.

Blic preporučuje

Juneći but košta 1.598 dinara za kilogram, a juneća plećka i vrat – 1.548 dinara. Ko voli juneći biftek, cena mu je 3.898 dinara.

Teleća plećka košta 2.498 dinara, dok su teleća rebra 1.798 dinara.

Foto: Privatna arhiva

Pileći batak se prodaje po ceni od 598 dinara, a pileće grudi 698 dinara. File košta 898 dinara, a krilca su 498 dinara.

Jagnjetina bez priloga košta 1.798 dinara, a cena sveže prasetine bez priloga 1.648 dinara, a sa prilogom je 1.598, odnosno 1.398 dinara.

Foto: privatna arhiva / Ustupljene fotografije

Cene ribe

S obzirom na to da se sutra obeležava Veliki petak i mnogi poste, proverili smo i kolika je cena ribe na pijaci.

Kilogram svežeg brancina košta 1.690 dinara, a zubatac je 2.690 dinara. Očišćena pastrmka je 990 dinara po kilogramu. Filet lososa je 1.990 dinara, a skuša košta 590 dinara.

.

Foto: privatna arhiva / Ustupljene fotografije

.

Kada je reč o pečenoj ribi, 100g pastrmke, na primer, prodaje po ceni od 175 dinara, a skuše 129 dinara.

100 grama oslića košta 129, dok je škarpina 209 dinara. Dimljeni šaran je 325 dinara. Orada se na gramažu prodaje za 283 dinara, dok su girice 140. Kozice su 390 dinara za 100 grama.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com