Svake godine u svetu NIKNE 50 MILIONA NOVIH STARTAPA, ali čak 90 odsto njih nestane već u prvoj godini poslovanja

U svetu ima oko 150 miliona startapa i svake godine se otvori više od 50 miliona novih, ali istraživanja pokazuju da više od 90 odsto njih prestane sa poslovanjem već u prvoj godini.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

startap shutterstock 1043242525

Foto: shutterstock

startap shutterstock 1043242525

Startapi u srednjoj i istočnoj Evropi sve više privlače pažnju investitora širom sveta, kažu u Majkrosoftu i navode da predviđanja pokazuju da se vrednost startapa u poslednjih 10 godina povećala 19 puta, a da je regionu je “rođeno” 19 “jednoroga” (startap firmi čija je procenjana vrednost veća od milijardu dolara).

Blic preporučuje

Kako je navedeno, put razvoja startapa je nepredvidiv i ispunjen neizvesnošću, a kako bi preživeli, uz kapital i ulaganja, neophodne su im odgovarajuće veštine, iskusni mentori, mogućnosti umrežavanja, lakši pristup globalnim tržištima i korisnicima.

– Startapi pokreću inovacije i napredak u svakom segmentu privrede rešavanjem izazova ili osmišljavanjem novih načina rada. Oni pokreću digitalnu transformaciju tradicionalnih industrija i igrača na tržištu i time stvaraju neprekidan ciklus razvoja talenata i, posledično, više prilika za zapošljavanje, kaže regionalni direktor za marketing i operacije Microsoft Multi-Country regije Alfredo Đanatasio (Giannattasio), navedeno je u saopštenju.

Foto: shutterstock

Baltički region smatra se domom nekih od najvećih evropskih startapa, sa Estonijom na čelu.

Naš region, kako je navedeno, može da se pohvali rastućom startap scenom.

Kao što je nedavno Majkrosoft istraživanje pokazalo, digitalno napredne zemlje dokazano su zelenije, bogatije, inovativnije i konkurentnije, a imati jaku i digitalno dobro razvijenu startap scenu jedan je od ključnih pokretača njihovog uspeha.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com