AIR MONTENEGRO U DEBELOM MINUSU Cene goriva napravile rupu u budžetu od 1,6 miliona evra

Kompanija Air Montenegro bila bi u plusu 2,5 miliona evra u periodu od januara do septembra da je cena goriva ostala na nivou kao prošlog juna. To je saopštio član Predsedništva Pokreta Evropa sad, Filip Radulović.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Avion

Foto: screenshot

Avion

– Dokaz da kada se Odbor direktora i izvršni direktor biraju meritokratskim osnovama, naša državna preduzeća mogu biti uspešna, naveo je Radulović na svom Tviter nalogu.

On je kazao da je Montenegro Airlines poslovanje 2019. godine, uz povoljne cene goriva, završio sa gubitkom od 7,96 miliona, dok je 2018. godine minus iznosio 1,97 miliona, 2017. godine 4,61 milion, a 2016. godine 11,47 miliona.

Air Montenegro je za devet meseci u gubitku 1,6 miliona evra, a uzimajući u obzir okolnosti poslovanja Odbor direktora je ocenio da je ostvaren solidan finansijski rezultat, saopšteno je Pobedi iz nacionalne avio-kompanije.

Pojasnili su da se radi o preliminarnim podacima koje je menadžment dostavio Odboru direktora, te da je niz negativnih faktora uticao na rezultat. Na neke od tih faktora, poput rata u Ukrajini, se nije moglo uticati, dok su drugi, kako kažu, blagovremeno mogli da budu neutralisani.

(Izvor: Investitor.me)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com