Air Montenegro u minusu – kriv je niz negativnih faktora

Kompanija Air Montenegro bila bi u plusu 2,5 miliona evra u periodu od januara do septembra da je cena goriva ostala na nivou kao prošlog juna.

Izvor: Investitor.me

Foto: Vladimir Zhupanenko / Shutterstock.com

Foto: Vladimir Zhupanenko / Shutterstock.com

To je saopštio član Predsedništva Pokreta Evropa sad, Filip Radulović, prenosi Investitor.

“Dokaz da kada se Odbor direktora i izvršni direktor biraju meritokratskim osnovama, naša državna preduzeća mogu biti uspešna”, naveo je Radulović na svom Tviter nalogu.

On je kazao da je Montenegro Airlines poslovanje 2019. godine, uz povoljne cene goriva, završio sa gubitkom od 7,96 miliona, dok je 2018. godine minus iznosio 1,97 miliona, 2017. godine 4,61 milion, a 2016. godine 11,47 miliona.

Air Montenegro je za devet meseci u gubitku 1,6 miliona evra, a uzimajući u obzir okolnosti poslovanja Odbor direktora je ocenio da je ostvaren solidan finansijski rezultat, saopšteno je Pobedi iz nacionalne avio-kompanije.

Pojasnili su da se radi o preliminarnim podacima koje je menadžment dostavio Odboru direktora, te da je niz negativnih faktora uticao na rezultat. Na neke od tih faktora, poput rata u Ukrajini, se nije moglo uticati, dok su drugi, kako kažu, blagovremeno mogli da budu neutralisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com