Ambasador Hil: Američki investitori zainteresovani za… …

– Američki investitori su „zainteresovani za ulaganje u nove i tehnološki savremene energetske kapacitete u Srbiji, pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije”, rekao je danas ambasador Amerike u Beogradu, Kristofer Hil.

On je u razgovoru s ministarkom rudarstva i energetike Srbije, Dubravkom Đedović, rekao da je uveren da saradnja u oblasti energetike može biti značajno unapređena.

„Kada se ceo svet suočava sa energetskom krizom, Srbija je opredeljena da pokrene veliki ciklus investicija u energetsku infrastrukturu kako bi obezbedila energetsku nezavisnost u izazovnim godinama koje su pred nama. Istovremeno veoma smo angažovani na diversifikaciji izvora snabdevanja gasom, ali i naftom”, rekla je Đedović.

Podsetila je da je u toku rad na strateškim dokumentima kojima će biti definisani koraci smanjenja negativnih uticaja energetskog sektora na životnu sredinu.

„Posvećeni smo unapređenju saradnje sa Amerikom u energetskom sektoru i potrebna su nam iskustva američkih kompanija koje su već pokazale interesovanje da učestvuju u važnim projektima u oblasti obnovljivih izvora energije”, naglasila je ministarka, prenosi Beta.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com