“AMERIKA JE U RECESIJI PO SVIM DEFINICIJAMA” Poznati investitor sa Vol strita upozorava na NEIZBEŽNI SCENARIO: “Imaćemo još jedan skok inflacije”

Poznati investitor sa Vol strita i osnivač fonda “Scion Capital” Majkl Beri, poznatiji i kao “Big Short”, upozorio je na to su SAD u recesiji i to po svakoj definiciji i da se Amerikanci suočavaju sa još jednim skokom inflacije.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: Astrid Stawiarz Getty images / Profimedia

.

Iako je inflacija u SAD dostigla vrhunac, verovatno da ce ponovo doći do njenog rasta, kao posledica odgovora na vladine podsticaje.

Blic preporučuje

– Amerika je u recesiji po svim definicijama, rekao je Beri.

Beri je naveo na Tviteru – “FED će smanjivati, a vlada stimulisati”. “I imaćemo još jedan skok inflacije”, naveo je Beri koji je u septembru upozorio na još bolniji period za berzu, uz poruku “još nismo dotakli dno”.

U drugom kvartalu prošle godine, njegova firma je odbacila svu svoju izloženost akcijama osim jedne kompanije.

Predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel prošlog meseca je rekao da centralna banka nije blizu okončanja kampanje protiv inflacije, nakon što je podigla referentnu stopu za 50 baznih poena.

(Izvor: Bloomberg, Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com