Amerikanci u petak potrošili više od 9 milijardi dolara, evo šta su najviše kupovali

Tekst objavljen: 28.11.2022 15:55        

Američki potrošači su tokom ovogodišnjeg “Crnog petka” potrošili , i to isključivo na onlajn šoping, rekordnih 9,12 milijardi dolara tokom ovogodišnjeg “Crnog petka”, pokazuju podaci kompanije Adobe

Amerikanci u petak potrošili više od 9 milijardi dolara, evo šta su najviše kupovali

Onlajn potrošnja porasla je za 2,3 odsto tog dana, zahvaljući pre svega potrošačima koji su čekali popuste, saopštio je ogranak te kompanije, Adobe Analytics.

Sam Adobe Analytics, koji meri e-trgovinu analizom transakcija na veb lokacijama, ima pristup podacima koji pokrivaju kupovine kod 85 od 100 najboljih internet prodavaca u Sjedinjenim Državama.

Pre toga je predviđano da će prodaja za Crni petak porasti za skromnih 1 odsto.

Adobe očekuje da će sajber ponedeljak ponovo biti najveći dan za kupovinu na mreži u sezoni, sa 11,2 milijarde dolara potrošnje.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Očekivalo se da će potrošači pohrliti u prodavnice nakon što je pandemija ugrozila kupovinu u prodavnicama u protekle dve godine, ali ujutru crnog petka prodavnice su privukle manje prometa nego obično sa sporadičnom kišom u nekim delovima zemlje.

Amerikanci su se okrenuli pametnim telefonima da bi obavili praznične kupovine, a podaci iz Adobe-a pokazuju da je mobilna kupovina predstavljala 48 odsto svih digitalnih prodaja Crnog petka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com