Apple sutra predstavlja iPhone 15: Jača baterija, bolja kamera i znatno veća cena

Apple sutra predstavlja nove iPhone uređaje. Nova iPhone 15 serija trebalo bi da ima četiri modela, a izvesno je da će premijeru imati i novi sat i tablet.

Apple iPhone 15

Foto: Ustupljene fotografije

Apple iPhone 15

Apple je poslao pozivnice za svoj najveći godišnji događaj a nove informacije o telefonima donose i dobre i loše vesti. Loša je to što će linija iPhone 15 koštati više nego prošlogodišnji modeli pa bi to mogao biti najskuplji Apple telefon ikada, a dobra je što je razlog za to veliki apdejt u pogledu kvaliteta izrade kao i veća baterija i nova kamera.

Blic preporučuje

Prema najnovijim informacijama, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max bi trebalo da budu napravljeni od titanijuma umesto od nerđajućeg čelika kao do sada. Apple se napokon odlučio i da prvi put na svojim telefonima koristi 10x optički periskup zum na kameri i sve ukupno, to će dodati bar 200 dolara na cenu. Tako, iPhone 15 Pro će koštati 100 dolara više nego isti model prošle godine pa je cena od 1.099 dolara, a iPhone 15 Pro Max čak 200 dolara više po startnoj ceni od 1.300 dolara. Modeli iPhone 15 i iPhone 15 Plus prodavaće se po nepromenjenim cenama od 799 i 899 dolara jer će se praviti od istog materijala kao i do sada. Treba računati da će cena kod nas, nažalost, bići veća od ovih.

Apple iPhone 15

Foto: Ustupljene fotografije

Apple iPhone 15

Od ostalih novina najviše se komentariše to što će Apple napokon imati isti punjač kao i svi drugi telefoni. Zbog EU zakonskih promena svi od sada imaju USB-C port pa će i to biti velika promena. Novi kabl za punjenje dolaziće sa telefonom, ali ne očekujte adapter za struju.

Podjednako važno je to što iPhone 15 dobija prvi put kod smartphone 3nm čipset uz A17 Bionic čip koji će doneti značajnije produženje trajanja baterije. iPhone 14 Pro i ‌iPhone 14 Pro‌ Max trenutno imaju bateriju koja traje na jednom punjenju 23, odnosno 29 sati. Povećanje stiže i na RAM koji je do sada bio 6GB.

Apple iPhone 15

Foto: Ustupljene fotografije

Apple iPhone 15

Pojačanje sledi i u segmenu kamera. ‌iPhone 15 Pro‌ i ‌iPhone 15 Pro‌ Max će imati telephoto i ultraširokougane kamere sa više megapiksela nego ranije, pa napokon Apple prelazi “granicu” od 12MP. Zanimljivo je i da će novi “Action Button” koji će zameniti mute prekidač sada dobiti dodatne funkcije uključujučići utišavanje telefona, pokretanje Focus moda i kamere, otvaranje Siri prečice…

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com