ASTRA ZENEKA PLANIRA DA OTVORI RAZVOJNI CENTAR U SRBIJI Predstavnici kompanije održali sastanak sa premijerkom Brnabić

Još jedan farmaceutski gigant Astra Zeneka, posle kompanije Roš, planira u Srbiji da otvori istraživačko-razvojni centar.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Ustupljene fotografije

Premijerka Ana Brnabić sastala se sa delegacijom kompanije Astra Zeneka, predvođenom Hansom Sijbesmom, potpredsednikom za Centralnu i Istočnu Evropu i Baltik, saopšteno je iz vlade.

Na sastanku su se razmatrali potencijali za saradnju, uključujući i zajedničke istraživačko-razvojne projekte u oblasti biotehnologije, kroz aktivno učešće ove kompanije u BIO4 kampusu.

Identifikovane su oblasti moguće saradnje kompanije sa institutima i fakultetima u okviru BIO4 kampusa i dogovoreno je da se počne sa pregovorima oko pilot projekata u oblasti biomedicine koje su od zajedničkog interesa.

Naglašeno je da to predstavlja i veliku šansu za našu naučnu zajednicu da se uključi u istraživačko-razvojne projekte sa jednom ovakvom kompanijom od velikog globalnog značaja.

U razgovoru je takođe istaknuta izvanredna saradnja tokom kovid pandemije, u nabavci vakcina, kao i posvećeni angažman lokalnog tima kompanije tokom borbe protiv kovidŕ 19 u Srbiji.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com