AUSTRIJSKA ŽELEZNIČKA KOMPANIJA STIŽE U SRBIJU Naredne godine planiraju prevoz tereta kroz našu zemlju

Austrijski železnički prevoznik tereta planira da od naredne godine posluje u Srbiji.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Naime, “Rejl kargo”, firma Austrijske železnice (OBB) početkom drugog kvartala 2023. namerava da krene s prevozom tereta preko sopstvene firme u Srbiji, najavio je Klemens Ferst iz “Rejl karga”.

Blic preporučuje

Srbija će time biti 13. zemlja u kojoj će za firma obavljati prevoz tereta sopstvenim lokomotivama i osobljem. Ferst je rekao da će OBB time biti u mogućnosti da klijentima ponudi drugu rutu u pravcu Turske i Grčke, a čime će biti otpornija na krize.

Od 1. januara “Rejl kargo” otvara svoje predstavništvo i u Šangaju i počinje s radom, a cilj je da se izgradi železnički koridor “novog Puta svile”.

Ferst je na konferenciji za štampu najavio i da će OBB povećati cene svojih usluga u Austriji u proseku za 20 odsto, dok će za klijente u inostranstvu povećanje biti manje.

Direktor OBB Andreas Mate kazao je da je železnički teretni saobraćaj suočen sa višestrukom krizom, da se suočava, pored inflacije, pandemije, sa klimatskom krizom i problemima sa isporukama, a tu su i mnogobrojna gradilišta na železničkoj mreži i konkurencija drumskog saobraćaja.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com