Azijska tržišta: Indeksi MEŠOVITO započeli godinu

Azijski indeksi su u ponedeljak započeli godinu mešovito, s većinom zatvorenih tržišta zbog novogodišnjih praznika. Ova nedelja donosi podatke o zapošljavanju i zapisnike s poslednjeg sastanka Federalnih rezervi u borbi protiv inflacije. To će verovatno ostati glavna briga ulagača jer 2023. počinje s neprestanim neizvesnostima oko rata u Ukrajini i oko toga može li povećanje kamatnih stopa s ciljem ukroćivanja inflacije dovesti do recesije.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Tanjug/AP

Južnokorejski Kospi pao je 0,5 odsto na 2.225,80, a Sensex u Mumbaiju je ojačao 0,5 odsto na 61.115,66. Referentna vrednost Jakarte bila je niža.

Blic preporučuje

Foto: shutterstock

Futuresi za nemački DAX pali su 0,3 odsto.

Američke berze biće zatvorene u ponedeljak zbog novogodišnjih praznika.

Tokom vikenda, izveštaj je pokazao da se kineska proizvodnja smanjila treći uzastopni mesec u decembru, u najvećem padu od februara 2020., dok se zemlja bori s nacionalnim porastom kovid-19 nakon iznenadnog ublažavanja mera protiv epidemije.

(See Biz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com