Belex najniži u skoro godinu dana, Dunav nastavio silazni trend

Tekst objavljen: 31.10.2022 15:30        

Treću sedmicu zaredom domaće tržište akcija nastavilo je pad vrednosti uz veoma skromnu investicionu aktivnost. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, spustio se ispod nivoa od 800 poena po prvi put od novembra prošle godine. Ukupan promet u trgovanju iznosio je tek 33,7 miliona dinara (0,3 miliona evra)

Belex najniži u skoro godinu dana, Dunav nastavio silazni trend

Najprometnija akcija bilo je Dunav osiguranje (DNOS) koje je palo dodatnih 1,4 odsto na 1.135 dinara uz promet od 11,7 miliona dinara. Akcije ove osiguravajuće kompanije približile su se najnižoj ovogodišnjoj ceni nakon što je nekolicina većih kupaca na ovoj hartiji značajno smanjila aktivnost u poslednjem periodu.

Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) beležile su jaku tražnju na nivoima preko 13 hiljada dinara gde su se stropoštale nedelju dana ranije uz minoran promet. Akcije ovog proizvođača tehničkih i medicinskih gasova registrovale su promet od 3,6 miliona dinara mahom na ceni od 13.100 dinara.

I Naftna industrija Srbije (NIIS) beležila je jaku tražnju na psihološkoj granici od 600 dinara i nedelju završila na nivou od 603 dinara uz promet od 2,4 miliona dinara. NIS će u petak objaviti kvartalne rezultate za period jul-septembar, a očekuje se da je kompanija u periodu ostvarila odlične poslovne rezultate, ali ispod rekordnog učinka u prethodnom kvartalu kada je bila znatno viša cena sirove nafte.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Posle dužeg vremena Fintel Energija (FINT) je zabeležila promet veći od milion dinara po nepromenjenoj ceni od 630 dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) pao 2,3 odsto na 1.390 dinara uz realizaciju od 1,4 miliona dinara. Ovo je najniži nivo akcija Aerodroma još od aprila tekuće godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com