Beograđane šokirao račun iz kafića na Adi, a znate li koliko plaćaju zakup “kokičari”? Za krofne i 3.000 evra

Sa iznenađujuće toplim martovskim danima je krenula i nova sezona na Adi Ciganliji. Iako je po starom cenovniku poznato od koga posetioci oko beogradskog mora mogu da kupe sladolede, ali i kokice, voće, jedan račun sa beogradskog mora iznenadio je posetioce.

.

Foto: Grad Beograd / Grad Beograd

.

Podsetimo, kada je reč o zakupu kafića, lokala, odnosno objekata za prodaju kokica i sladoleda, na snazi je aktuelni cenovnik JP Ada Ciganlija, kako su nas i uputili iz ovog preduzeća, a koji se nalazi na njihovom zvaničnom sajtu.

Svi koji žele da “kokaju” na Adi Ciganliji moraju, zavisno od lokacije, da plate od 250.000 ili 150.000 dinara za period od godinu dana, do 450.000 dinara. Što znači ponegde i 3.500 evra za kokice.

Prodaja krofni i kafe za poneti je po 240.000 dinara. Zakup kafića je od 3 miliona dinara pa na više.

Nedavno, Ada Ciganlija raspisala je i tender za izvođenje radova na uređenju zelenih površina kod letnje uprave ovog preduzeća, a vrednost je procenjena na 50 miliona dinara.

Tenderom je, između ostalog, predviđena gradnja avantura parka, veštačke stene, “agility” poligona i nožnog bilijara.

Budući avantura park imaće deset dečjih prepreka na drvenoj konstrukciji, a u planu je i novi mobilijar i ozelenjavanje.

Nožni bilijar, kako se navodi u dokumentaciji, treba da bude za spoljnu upotrebu, dimenzija 6,8 metara x 3,8 metara x 0,27 metara. U okviru ove stavke predviđena je i nabavka 32 fudbalske lopte različitih veličina.

Kada je reč o samoj usluzi u kafićima, proteklog vikenda delio se na društvenim mrežama jedan račun koji je ocenjen kao “papren”:

Kako piše jedan korisnik društvene mreže Tviter, pljeskavica u jednom od kafića na Adi košta 1150 dinara (250 grama), dok su ćevapi u porciji od 200 grama, takođe 1150 dinara. Toliko košta i dimljeni batak, kao i roštilj kobasica. Kupus salata od 150 grama je čak 400 dinara.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com