Brnabić: Najveći problem dostupnost radne snage, poslovna klima nešto bolja nego lane

“Odlično je što najveći procenat američkih investitora smatra da je u Srbiji dobra poslovna klima i radićemo na daljem poboljšavanju, kroz digitalizaciju, otvofreniju i transparentniju upravu, čime se sužava prostor za korupciju. Tako ćemo biti dostupni za građane i privredu 24 sata svakog dana u godini”, rekla je Brnabićeva.

brnabic, am cham

Naglasila je da treba da se potrudimo da otvaramo što kvalitetnija i što plaćenija radna mesta, kao bismo podigli kvalitet života u Srbiji.

Ona je istakla da je prošle godine ostvaren najveći obim robne razmene dve zemlje vedan 996,3 miliona dolara, kao i da je ove godine u prvih osam meseci ukupna robna razmena iznosila 854,6 miliona dolara, što je za 45 odsto više nego u istom periodu 2021.

To znači da će ukupna razmena ove godine preći milijardu dolara, dodala je premijerka. Branbićeva je navela je da je u prvih 11 meseci ove godine priliv stranih direktnih investicija iznosila 3,9 milijadri evra, što je osam odsto više nego 2021. koja je bila najbolja do sada, i dodala da će ove godine taj iznos preći četiri milijarde evra.

Ambasador SAD Kristofer Hil je rekao da je Amerika posvećena tome da Srbija uspe i da nije slučajno šot ima snažnu privrednu komoru u Srbiju.

“Amerika veruje u poslovanje u Srbiji i nastavićemo i dalje da budemo posvećeni njenom uspehu”, poručio je Hil.

U istraživanju AmC ham učestovali su predstavnici velikih i srednjih preduzeća koje uglavnom zapošljavaju više od 100 radnika.

Na panel diskusijama u hotelu Hilton, koje će biti držane u okviru predstavljanja desetog istraživanja AmC ham o poslovnoj klimi i poverenju investitora pod nazivom “Deseto prolazno vreme”, učestvovaće i ministar informicsanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomsolav Momirović i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com