Brnabić sa direktorom kompanije CIBT – otvaraju centar izvrsnosti u Srbiji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa Erikom Šajnermanom, generalnim direktorom kompanije CIBT.

Izvor: Tanjug

FOTO TANJUG/ STARHINJA ACIMOVIC/ nr

FOTO TANJUG/ STARHINJA ACIMOVIC/ nr

Kompanija je izrazila nameru da u Srbiji otvori centar izvrsnosti na dve lokacije, u Nišu i Beogradu.

Kompanija CIBT, sa sedištem u SAD, je vodeća svetska kompanija iz oblasti pružanja usluga viziranja i imigracionog savetovanja putem svojih predstavništva u više od 25 zemalja.

Prema rečima predstavnika CIBT, nakon dugotrajnog razmišljanja, kao i komparativne analize mnogih zemalja sveta, kompanija je odlučila da je upravo Srbija prava destinacija za njihov novi poslovni projekat, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je istakla da je ovo još jedno priznanje za Srbiju, imajući u vidu ugled i razgranatu mrežu klijenata kakvu CIBT ima i dodala da je Vlada naporno radila u prethodnim godinama kako bi kompanijama obezbedila povoljnu poslovnu klimu.

Ona je podsetila da su u našoj zemlji mnoge poznate svetske kompanije otvorile svoje razvojno-istraživačke centre i centre izvrsnosti, te da je jedan od strateških ciljeva zemlje prelazak sa ekonomije zasnovane na investicijama ka ekonomiji zasnovanoj na znanju.

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja sa platformom Tačka povratka, koja je osnovana pri kabinetu predsednice Vlade i da bi jedna od najvećih koristi projekta što bi povratnici u našu zemlju mogli da se zapošljavaju upravo u kompaniji CIBT.

Gosti iz SAD takođe su istakli izuzetno pozitivan stav prema Inicijativi Otvoreni Balkan, s obzirom na to da njihova kompanija podržava proces integracije regiona. Takođe, rekli su da je jedan od razloga za njihov odabir Srbije kao destinacije za centar izvrsnosti, bio upravo zbog dobre globalne povezanosti Srbije.

U narednom periodu, kompanija planira da sprovede niz konkretnih aktivnosti koje će, prema očekivanjima obe strane, rezultirati otvaranjem centra izvrsnosti na dve lokacije u Srbiji koji će doprineti boljem poslovanju kompanije, ali i pospešiti konkurentnost i inovativnost u našoj zemlji, kao i stvaranju dodatnih vrednosti u Republici Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com