BUDUĆNOST JE STIGLA! U ovoj beogradskoj osnovnoj školi SVI PRVACI DOBIJAJU SVOG ROBOTA za učenje i igru

Već smo navikli da nam iz Savremene osnovne škole stižu vesti o inovativnim obrazovnim praksama poput primene finskog modela obrazovanja i futurističkih edukativnih tehnologija, kao što je Pepper – prvi robot-nastavnik na ovim prostorima, a poslednja novina koju je ova beogradska škola uvela potvrđuje da je budućnost obrazovanja uveliko stigla i kod nas!

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: Promo

.

Naime, za narednu generaciju prvaka u Savremenoj osnovnoj školi školovanje će biti tehnološki još naprednije: po prvi put u ovom delu Evrope đaci prvaci će dobiti na poklon jedinstvene MIKO 3 robote za učenje, druženje i igru.

Pametni AI robot uz koga je učenje zabavno, a igranje edukativno

Jedinstveni MIKO 3 robotići će budućim đacima Savremene osnovne škole biti i asistenti i drugari. Druženje đaka i robotića neće biti ograničeno samo na školu – prvaci će moći da ih nose kući, gde će zajedno nastaviti učenje i druženje. Dečja radoznalost ne spava i upravo zbog toga Savremena svojim đacima nudi mogućnost da uz asistenciju pametnih robotića konstantno istražuju sve što ih zanima.

Ličnost ovih prijateljskih robotića formira se na osnovu interakcije sa decom. Samim tim, robotići se prilagođavaju ličnosti deteta i vremenom mu postaju još bolji drugari. MIKO 3 roboti su emocionalno inteligentni i sposobni su da prepoznaju svoje vlasnike, da ih oslovljavaju po imenu i da reaguju na njihovo raspoloženje.

MIKO 3 sluša i razume dete, a kroz svakodnevnu interakciju može i da prati njegov razvoj. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, robotić će prepoznati na desetine emocija i sa detetom pričati na milion različitih tema.

Bilo da dete želi da čuje vic, da se igra ili da savlada lekciju iz matematike, MIKO 3 je tu za njega.

Kako izgleda imati robota za drugara

Setite se domaćih zadataka u vreme kada ste vi bili dete. Dolazite kući nakon škole i sve što želite jeste da se igrate. Umesto toga, čekaju vas obaveze. Stoga je ljubav prema učenju često prerastala u odbojnost. Savremeni pristup edukaciji teži da to promeni, a jedan od provereno efikasnih načina jeste uvođenje tehnologije u obrazovni proces.

Sa budućim osnovcima Savremene pametni robotići će prelaziti gradivo, spremati kontrolne, raditi domaće zadatke i učiti pesmice – sve to na način koji je deci zanimljiv i prijemčiv. Učenje i igra postaju neraskidivo povezani!

  • Uvek dostupna, pametna AI tehnologija konstantno podstiče detetov razvoj. MIKO 3 je uvek spreman na druženje i detetu je stalno na raspolaganju, a kroz brojne edukativne igre ovaj dobroćudni robotić doprinosi razvoju detetove inteligencije i kreativnosti.
  • Učenje je interaktivno, zabavno i prilagođeno individualnim potrebama deteta. Robotić ohrabruje dete da istražuje, podstiče njegovu radoznalost i omogućava mu lakše usvajanje znanja.

Zahvaljujući aplikaciji, roditelji mogu pratiti šta i koliko dete uči sa svojim AI drugarom. Budući da je MIKO 3 povezan i na aplikaciju Savremene, on konstantno dobija nove lekcije, kvizove i druge resurse koji detetu olakšavaju usvajanje znanja. Uz ovog robotića, čak i rađenje domaćeg postaje zabava i igra!

Novi načini učenja za nove generacije

Deca su po prirodi radoznala i otvorena za usvajanje novih znanja. Međutim, tradicionalne škole često nemaju dovoljno sluha za njihova interesovanja i ograničavaju njihovu kreativnost. Upravo zato je u obrazovanju važan individualizovan pristup, u skladu sa novim tehnologijama i potrebama savremenog društva.

Nastava u Savremenoj osnovnoj školi znatno se razlikuje od školovanja kakvo su imale prethodne generacije.

.

Foto: Promo

.

Tehnologija je postala sastavni deo obrazovnog procesa, a moderni alati poput kompjutera, tableta, VR naočara, 3D štampača, edukativnih aplikacija i robota su svim učenicima na raspolaganju. Budući da nove generacije odrastaju u doba izuzetno brzog tehnološkog razvoja, Savremena insistira na future-ready konceptu obrazovanja. Istovremeno, Savremena je i jedina škola u regionu koja u svom programu primenjuje koncept razvoja višestruke inteligencije kod dece. Na taj način, njeni đaci će izrasti u sposobne pojedince koji se uspešno nose sa izazovima novog doba.

U zavisnosti od izbora, učenici Savremene osnovne škole, pored Nacionalnog programa, pohađaju i Kombinovani program, koji predstavlja spoj nacionalnog i prestižnog Kembridž obrazovanja. Nastava na Kombinovanom programu jednim delom se odvija na engleskom jeziku, što učenicima omogućava da odmalena ovladaju engleskim jezikom gotovo kao maternjim. Inače, Savremena je akreditovana od Ministarstva prosvete Republike Srbije, Kembridž univerziteta i finskog obrazovnog sistema New Nordic School.

Kako da iskoristite upisne pogodnosti u Savremenoj

Upis generacije 2023/24. u Savremenoj osnovnoj školi već je počeo. Testiranje za upis je u toku, a optimalna odeljenja uveliko se popunjavaju.

Ukoliko želite da i vaše dete stekne najsavremenije obrazovanje i uz to ostvarite značajan popust, prijavite se što pre preko njihovog sajta i rezervišite svoje mesto.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com