CAMPARI PREUZIMA DESTILERIJU ZA POLA MILIJARDE DOLARA Kupuju 70 odsto udela u ovom proivođaču burbona iz Kentakija

Italijanski proizvođač žestokih pića Campari objavio je u ponedeljak da je dogovorio kupovinu početnih 70 posto udela u Wilderness Trail Distillery u Kentuckyju za 420 miliona dolara. Sjedinjene Američke Države najveće su Camparijevo tržište i važne su za potencijalno širenje kompanije, izjavio je proše nedelje izvršni direktor Bob Kunze-Concewitz, dodavši da želi razvijati poslovanje u segmentu alkoholnim pićima koja moraju dulje odležati u bačvama.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Alkoholizam žene mladi ilustracija

Foto: shutterstock

Alkoholizam žene mladi ilustracija

“Dodavanjem brzorastućeg super premium branda Wilderness Trail dodatno proširujemo i podižemo kategoriju kvalitete u ponudi burbona, pripremajući ga za poziciju drugog važnog oslonca Campari grupe, nakon portfelja aperitiva”, rekao je Kunze-Concewitz u ponedeljak.

Blic preporučuje

Campari već kontrolišekompaniju Wild Turkey, a akvizicija većinskog udela u Wilderness Trail Distillery omogućuje mu značajno proširenje proizvodnih kapaciteta i zalihe koje će ležati u bačvama i poslužiti kao osnova za rast poslovanja s vrhunskim burbonima u budućnosti.

Vrednost američke destilerije procenjena je ugovorom na 600 miliona dolara, što znači da će biti druga najveća akvizicija za italijansku grupu, nakon kupovine Grand Marniera 2016. godine.

Prema ugovoru, Campari ima opciju za kupovinu i preostalih 30 posto udela.

Campari planira financirati akviziciju kombinacijom gotovine i kredita.

Destilerija Wilderness Trail pokrenuta je 2012., a u ovoj godini očekuje 39-postotni skok prihoda, na 57 miliona dolara i temeljnu dobit od 37 miliona dolara.

(Rojters/See Biz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com