Credit Suisse NAPUŠTA jedan od glavnih direktora

Glavni direktor za usklađenost u Credit Suisse Group, Rafael Lopez Lorenco, napustiće firmu u narednim nedeljama, nakon što je proveo nešto više od godinu dana na toj funkciji, tvrde izvori upoznati s tom odlukom.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Rafael Lopez Lorenco

Foto: Credit Suisse Group AG / Ustupljene fotografije

Rafael Lopez Lorenco

Lopez Lorenco je imenovan u septembru 2021. da popuni prazninu ostavljenu odlaskom Lare Varner.

Blic preporučuje

Odlazak nije povezan sa strateškim pregledom koji Credit Suisse planira da objavi ove nedelje, kažu izvori.

Šef investicione banke Kristijan Mejsner takođe će napustiti švajcarskog zajmodavca u narednim mesecima, usred reformi odeljenja, zbog kojeg će jedinica verovatno prestati da postoji u svom sadašnjem obliku.

Predstavnik Credit Suissea odbio je da komentariše ove vesti.

Lopez Lorenzo je bio dio nove postave rukovodilaca imenovanih u nastojanjima da se obnovi rukovodstvo banke nakon skandala poput kolapsa fondova do korporativnog špijuniranja.

Uloga sektora usklađenosti bila je kombinovana sa bivšim izvršnim direktorom Tomasom Gotštajnom i sektorom rizika, a držao ju je Varner. Uloga je ponovo podeljena prošle godine nakon što je menadžment odlučio da su dvostruke nadležnosti doprinele neuspehu u kontrolama.

Pre nego što je pokrenuo kontrolu usklađenosti, Lopez Lorenzo je pet godina bio šef interne revizije grupe. Pre nego što se pridružio Credit Suisse 2015. godine, bio je izvršni direktor u JP Morgan Chase & Co. u Njujorku.

Kako će Credit Suisse finansirati preoblikovanje poslovanja u pokušaju da vrati poverenje investitora – i kolika je cena toga – najveća je od mnogih nepoznanica koje su se nedavno nadvile nad bankom.

Credit Suisse traži kupca za kompletno ili deo svog poslovanja sa sekjuritizovanim proizvodima, te razne druge imovine, a takođe je preduzela korake u slučaju da bude trebalo jačanje bilansa stanja, uključujući rad sa osiguravačima na potencijalnom povećanju kapitala.

Banka takođe razmatra izdavanje konvertibilnih obveznica ili preferencijalnih akcija među opcijama za pomoć pri plaćanju remonta, objavio je Bloomberg prošle nedelje.

(Bloomberg)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com