CREDIT SUISSE PRODAJE CIRIŠKI HOTEL SAVOI Nepokretnost vredna 400 miliona franaka na dobošu zbog preispitivanja portfolija banke

Banka Credit Suisse (CSGN.S) želi da proda svoj čuveni hotel Savoi, koji se nalazi na Paradeplatzu u centru finansijskog okruga Ciriha, saopštila je u četvrtak.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: shutterstock

.

Švajcarska banka redovno preispituje svoj portfelj imovine u okviru svoje globalne strategije za nekretnine, rekao je portparol.

Blic preporučuje

– Kao deo ovog procesa, banka je odlučila da pokrene proces prodaje hotela Savoi, rekla je ona.”Pažljivo ćemo proceniti sve ponude i potencijalne investitore i blagovremeno saopštiti svaku odluku.”

Skoro 200 godina star hotel zatvoren je ove godine kako bi bio podvrgnut velikom renoviranju i ponovo će se otvoriti 2024. kao Hotel Mandarin Oriental Savoi Cirih.

Finansijski blog Inside Paradeplatz, koji je prvi objavio te vesti, objavio je da bi zgrada mogla da vredi 400 miliona švajcarskih franaka (408 miliona dolara).

Credit Suisse je morao da prikupi kapital, zaustavi otkup akcija, smanji svoje dividende i obnovi menadžment nakon što je izgubio više od 5 milijardi dolara od kolapsa investicione firme Archegos u martu 2021, kada je takođe morao da suspenduje sredstva klijenata povezana sa propalim finansijerom Greensill.

Banka radi na mogućoj prodaji imovine i poslovanja u pokušaju da se vrati na profitabilnost. Izvor upoznat sa situacijom rekao je da prodaja nema nikakve veze sa strateškim pregledom koji bi trebalo da bude predstavljen 27. oktobra.

(Izvor: Rojters)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com