Credit Suisse PRODAO UDEO u Allfunds Groupu

Credit Suisse prikupio je oko 327 miliona dolara za svoje najnovije restrukturiranje stavljanjem svojih 8,6 odsto udela u Allfunds Group, na prodaju. Švajcarska banka reže poslovanje i prodaje imovinu kako bi pomogla u finansiranju strateškog okretanja od nestabilnog kreditiranja i trgovanja na Wall Streetu. Analitičari kažu da bi još uvek mogla postojati kapitalna rupa u banci, a Credit Suisse je razgovarao s investitorima o tome kako je popuniti pre ažuriranja 27. oktobra.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: WALTER BIERI / Tanjug/AP

Credit Suisse takođe je prodao 30 odsto udela u Energy Infrastructure Partnersu, upravniku fondova koji ulaže u infrastrukturu za švajcarske mirovinske fondove i druge ulagače. Kompanije nisu otkrile vrednost tog posla.

Blic preporučuje

Credit Suisse postao je suvlasnik Allfundsa 2019., kada je izdvojio investicijsku platformu u Allfundsovu mrežu za distribuciju sredstava. Pomogla je u osnivanju Energy Infrastructure Partnersa 2014., a tvrtka je izdvojena iz Credit Suissea 2020.

Allfunds distribuira fondove kojima se trguje na burzi i druge investicijske proizvode, s alatima za trgovanje i analizu podataka, delujući kao posrednik između banaka i upravnika imovinom.

Ulaganje je u početku donosilo novac, ali je kasnije povećalo nestabilnost Credit Suissea. Između 2019. i 2020. zabeležio je 600 miliona dolara dobiti od transfera. Zatim, prošle godine, Allfunds je izašao na berzu, a Credit Suisse je uknjižio dodatnih 600 miliona dolara od prodaje nekih dionica i od povećanja vrednosti preostalog udela.

Ove godine, međutim, sreća se okrenula. U prvoj polovini, Credit Suisse je izvestio da je izgubio više od 500 miliona dolara na tom udelu.

(See Biz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com