Danas počela isplata 5.000 dinara mladima

Tekst objavljen: 16.12.2022 12:55        

Za pomoć države od 5.000 dinara, do ponoći kada je rok za prijavu istekao, prijavilo se 963.807 mladih, a kako je za Tanjug izjavio ministar finansija Siniša Mali, isplata ove jednokratne pomoći počela je danas

Danas počela isplata 5.000 dinara mladima

„Kao što smo i obećali odmah krećemo sa isplatama i danas ćemo isplatiti sve one koji su primaoci novčane socijalne pomoći kao i još oko 450.000 mladih koji su se prijavili preko portala Uprave za trezor. Isplatu nastavljamo u ponedeljak, 19. decembra i prvih dva-tri dana sledeće sedmice isplatićemo pomoć svima koji su se prijavili i ispuniti obećanje koje smo dali”, rekao je Mali.

Novac će korisnicima biti na raspolaganju posle devet časova, odnosno početka rada platnog prometa i rasknjižavanja uplata od strane banaka preko kojih se pomoć isplaćuje.

Mali je podsetio da je ove godine mladima već dva puta, prvo u februaru a potom i u junu, isplaćivana pomoć u iznosu od po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Za isplatu koja je počela danas izdvojili smo oko šest milijardi dinara i opet pokazujemo da brinemo o onima kojima je naša briga najpotrebnija. Ovo je veoma jak i veliki signal našim mladima da mislimo o njima. Želimo da osete potrebnu sigurnost i podršku od strane države Srbije”, rekao je ministar Mali Tanjugu.

Istakao je da se ovom isplatom pokazuje i snaga naših javnih finansija. Pravo na pomoć države imaju mladi u uzrastu između 16 i 29 godina. U februaru je pomoć dobilo 1.059.411 a u junu 1.105.196 mladih, a ovoga puta ukupan broj za isplatu, dakle kada se sabere broj onih koji su se sami prijavili i broj korisnika socijalne pomoći kao i onih na izvršenju krivičnih sankcija, iznosi 1.001.446.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com