Digitalna transformacija poslovanja kao odgovor na… …

Prema globalnom istraživanju softverske kompanije „Mulesoft” iz 2020. godine u kom je učestvovalo više od 1.000 kompanija, 90 odsto njih smatra da će im se prihodi smanjiti ukoliko ne primene digitalne tehnologije u svom poslovanju.

Zašto su izrada veb-sajta, veb-dizajn, SEO optimizacija i digitalni marketing ključni za uspešno poslovanje i kakve benefite primena ovih tehnologija može doneti vašem biznisu – pročitajte u nastavku.

Digitalna transformacija – bolje korisničko iskustvo i veća zarada

Savremeni kupci su u digitalnom okruženju postali zahtevniji. Kupovina više nije bazirana isključivo na kvalitetu proizvoda, nego na kvalitetu korisničkog iskustva.

Procenjuje se da korisnici koji su u interakciji sa sajtom i društvenim mrežama kompanije kupuju 90 odsto češće i troše 60 odsto više po kupovini.

Prema izveštaju globalne konsultantske kompanije „Deloitte” iz 2020. godine, biznisi koji primenjuju nove tehnologije povećali su prihode za 45 odsto.

Izrada veb-sajta

Iz sopstvenog iskustva znate da interesovanje za neki proizvod ili uslugu počinje pretragom na internetu, a upravo je sajt način da vas potencijalni kupci pronađu.

Kvalitetna izrada veb-sajta omogućava vam da prikažete svoj portfolio i tako povećate poverenje budućih kupaca. Osim toga, na veb-prezentaciji moguće je pokrenuti blog kroz koji prikazujete da ste ekspert u oblasti u kojoj poslujete.

Veb-sajt omogućava prikupljanje podataka o posetiocima. To je dragoceno za kreiranje marketinških kampanja i promena u celokupnom biznisu, što donosi povećanje prodaje i prihoda.

Veb-dizajn

Da bi vam veb-sajt doneo očekivane rezultate, trebalo bi da ima jedinstven dizajn i besprekornu funkcionalnost. S obzirom na sve veću konkurenciju u digitalnom svetu, angažovanje stručnjaka za veb-dizajn nije više stvar izbora, nego nužnosti.

Razlikovanje od konkurencije

Dizajn sajta je prva stvar koju svaki posetilac uoči kada poseti veb-stranicu. Veb-dizajn je često ključna tačka koja određuje da li će vam potencijalni kupac pružiti šansu ili ne.

Unikatan dizajn je u digitalnom dobu sve potrebniji. Veb-dizajneri su stručnjaci koji znaju kako da vašu jedinstvenost prevedu u boje, oblike i celokupno kreativno rešenje koje će privući pažnju kupaca.

Funkcionalnost

UX veb-dizajn omogućava kreiranje sajtova koji su jednostavni za korišćenje, funkcionalni i brzi. Ako se veb-prezentacija sporo učitava ili je navigacija komplikovana, velike su šanse da će to destimulisati svakog posetioca.

SEO optimizacija

Kada programeri naprave sajt i dizajneri naprave unikatan interfejs, posao nije gotov. Veb-sajt treba da stigne do vaše ciljne grupe, a to je moguće uz pomoć SEO optimizacije.

Povećanje poseta i vidljivosti brenda

Kada neko pretražuje proizvode ili usluge koje vi nudite, SEO optimizacija omogućava da se vaš veb-sajt pojavi među prvim rezultatima. Ovo je veoma važno jer prvi rezultati u pretrazi – imaju najviše poseta.

Zapravo, prvi rezultat u pretrazi dobije 32 odsto svih klikova, dok čak 75 procenata korisnika ne pretražuje drugu stranicu „Gugla”.

SEO stručnjaci znaju kako da „poguraju” vaš sajt ka prvoj strani pretraživača koristeći tehnike za poboljšanje organske pretrage ili plaćene  „Gugl” oglase.

Digitalni marketing

Marketing na internetu je skup složenih aktivnosti koje imaju za cilj da dovedu korisnike do kupovine. Tako se u digitalnom marketingu ništa ne prepušta slučaju.

Za razliku od tradicionalnog marketinga, digitalni omogućava kreiranje kampanja za specifičnu ciljnu grupu, posmatranje njihovih reakcija u realnom vremenu i brzo prilagođavanje kampanje spram rezultata.

Digitalna transformacija biznisa nije više stvar izbora, nego nužnost. Savremeni kupci očekuju najbolje korisničko iskustvo i sve manje od toga vodi ih ka vašoj konkurenciji.

Primena digitalnih tehnologija nije jednostavan proces, a da biste dobili maksimalne rezultate, posao bi trebalo prepustiti stručnjacima za digitalni marketing.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com