Đedović: Obezbeđene dovoljne količine gasa

Ministarka Đedović je razgovarala sa predstavnicima javnih preduzeća u oblasti energetike – Elektroprivredom Srbije, Elektromrežom Srbije, Elektrodistribucijom Srbije, JP PEU Resavica, Transnafta AD Pančevo, Transportgas Srbija i Srbijagas o situaciji u ovim kompanijama, planovima za naredni period i daljoj saradnji sa resornim ministarstvom, saopštilo je ministarstvo.

gas, grejanje, radijator, grejna, sezona

Ona je poručila da je važno sumirati situaciju u javnim preduzećima, napraviti planove za naredni period i preduprediti eventualne probleme imajući u vidu situaciju sa energentima na globalnom nivou.

“Naš zajednički zadatak je da učinimo sve kako bismo obezbedili energetsku sigurnost našim građanima i privredi. Zato smo danas ovde da razgovaramo o strateškim projektima, aktivnostima i odgovornosti svih nas aktivnih učenika u energetskom sektoru”, istakla je ministarka.

U skladu sa početkom grejne sezone, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da su sva skladišta gasa puna i da su te zalihe obezbeđene zahvaljujući merama koje je preduzela Vlada Srbije.

Đedovićeva je ocenila da je prioritet ministarstva i nove vlade dalja neophodna reforma energetskog sektora, ali i investicioni planovi i nastavak kapitalnih projekata.

Ministarka je najavila da će u narednom periodu obaviti i pojedinačne razgovore sa direktorima preduzeća, što će, kako je navedeno, ubuduće biti praksa u radu ministarstva.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com