DO SADA SKENIRANO 10 MILIONA RAČUNA Poznat datum prvog izvlačenja u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”: Evo kako da učestvujete

U prvom ciklusu nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” kako je saopštila Poreska uprava, do 14 časova rpikupljeno je preko 10 miliona skeniranih fiskalnih računa.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: RTS / screenshot

Sistem nagrađivanja se sastoji iz 5 izvlačenja, od kojih će prvo biti 28. januara, a poslednje je predviđeno za kraj februara. A u svakom izvlačenju biće dodeljena po dva stana.Ukupan nagradni fond novog ciklusa igre “Uzmi račun i pobedi” čini 10 stanova vrednih 1,7 miliona evra.

Blic preporučuje

Nagradna igra je zvanično počela 24. decembra 2023. godine, a u prva dva dana je već bilo poslato milion računa.

Pravila učestvovanja

“Uzmi račun i pobedi” prvi put posle nekoliko godina postojanja ove igre odvija na drugačiji način, odnosno umesto sakupljanja isečaka i slanja koverti, sve se odvija u digitalnom formatu. Na taj način je građanima znatno olakšano učestvovanje i sprečeno da se prilikom izvlačenja izvuče koverta sa, na primer, 9 računa umesto predviđenih 10, što se smatra neregularnim.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Sada je potrebno skinuti aplikaciju na mobilni telefon i skenirati QR kod na računu bez obzira na iznos, dok je ranije moralo da bude najmanje 100 dinara. Dovoljan je samo jedan račun kako bi se učestvovalo u izvlačenju za glavnu nagradu.

Na aplikaciji će svako moći da otvori nalog. Preko jednog uređaja moći će da se napravi najviše pet različitih naloga, znači sa pet imena i brojeva telefona, a sa ciljem da mladi mogu da prijave starije, koji nemaju odgovarajuće mobilne telefone, a sve kako niko ne bi bio diskriminisan.

Predviđeno je 5 izvlačenja uživo na Prvom programu RTS-a, a u svakom će biti dodeljenje po dve glavne nagrade. Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaće fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju. Takođe, svi računi koji ne budu dobitni u ovom krugu nagradne igre, biće u konkurenciji za nagradu u drugom krugu, u drugoj polovini 2023. godine.

Foto: RAS / RAS Srbija

Primarni cilj nagradne igre koju je organizovala Vlada Srbije u saradnji sa organizacijom NALED jeste borba protiv sive ekonomije i podizanje svesti o važnosti izdavanja fiskalnih isečaka.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com