Dolar OJAČAO, cene nafte oštro PALE

A na valutnim je tržištima vrednost dolara prema korpi valuta porasla jer dolar slovi za sigurno utočište za kapital u nesigurna vremena.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Dolarov indeks, koji pokazuje vrednost američke u odnosu na ostalih šest najvažnijih svetskih valuta, kreće se oko 106,35 bodova, dok je u petak uveče iznosio 106,05 bodova.

Pritom je kurs dolara prema japanskoj valuti skliznuo 0,5 posto, na 138,45 jena.

No, američka je valuta ojačala u odnosu na evropsku, pa je cena evra skliznula 0,4 posto, na 1,0355 dolara.

Cene su nafte, pak, znatno pale jer se trgovci plaše da će protest i protiv covid mera u Kini izazvati slabljenje potražnje za gorivima u najvećem svetskom uvozniku nafte.

Cena barela na londonskom tržištu pala je 2,6 posto, na 81,48 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 2,8 posto, na 74.15 dolara.

(See Biz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com