DVE STRANE KOMPANIJE DOLAZE U NIŠ Austrijski Palfinger jedna od dve koja bi mogla investirati u Nišu

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da Niš dobija dve strane kompanije, od kojih je jedna austrijski Palfinger. Kako je napomenula, Vlada Srbije ove evropske investicije proglasila investicijama od državnog značaja i najavila da prihod u gradski bužet do kraja 2024. godine može biti 14 milijardi dinara, prenosi sajt Naissus.info.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

– U poslednje dve nedelje, Vlada Srbije je dve važne evropske investicije proglasila investicijama od državnog značaja. Sa jednom je potpisan ugovor o subvencijama i dolasku u Niš. Ta nova radna mesta će nama mnogo značiti, na tome se zasniva taj optimizam da ćemo mi do kraja 2024. godine imati prihod od 14 milijardi u gradskom budžetu – izjavila je da je Sotirovski.

Ona je naglasila da je buduća industrijska zona od velikog značaja za Niš, kao i da nema tajni što se tiče bilo kojih investicija, već kako ona kaže grad mora da poštuje neka pravila kako bi investitorima bio dobar domaćin.

– Takođe nam dolazi još jedna kompanija koja će biti postavljena na prostoru buduće industrijske zone. Baš zbog toga industrijske sever 1 i 2 su jako važne. Pratimo dogovor sa EPS-om u kom ćemo pravcu industrijsku zonu da razvijamo. To će biti industrijska zona u pravcu ka Aleksincu. Istovremeno sa Zavodom za urbanizam radimo projekte na infrastrukturi – izjavila je Sotirovski.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com