DVOJNO DRŽAVLJANSTVO ZA STRANCE U NEMAČKOJ Vlada menja pravila za dobijanje pasoša: Evo šta se sve menja

Stranci koji žive u Nemačkoj više neće morati da se odreknu svog pasoša kako bi dobili nemačko državljanstvo, a prema novim pravilima koja je izradilo ministarstvo unutrašnjih poslova, mogu da podnesu zahtev nakon samo pet godina boravka u zemlji.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Nemački pasoš

Foto: shutterstock

Nemački pasoš

Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, trenutno stranci u Nemačkoj moraju da žive najmanje osam godina pre nego što podnesu zahtev za državljanstvo.

Prema nacrtu, skraćeni period od pet godina može se dodatno skratiti ako kandidati pokažu da su dobro integrisani, na primer izvanrednim uspehom u školi ili na poslu, volonterskim radom ili posebno dobrim poznavanjem jezika.

Deca koja su rođena u Nemačkoj, a čiji su roditelji stranci takođe će moći će da imaju dvojno državljanstvo.

Kako prenosi Index.hr, promene u procedurama su deo opsežne reforme nemačke migracione i integracione politike koju sprovodi koalicija socijaldemokrata, zelenih i liberalne Slobodne demokratske stranke.

Državljani Evropske unije i sada mogu da zadrže državljanstvo i nakon sticanja nemačkog pasoša.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com