e-Invoices Online usluga e-fakturisanja

Šta je e-Invoices Online?

e-Invoices Online je provajder raznih usluga e-fakturisanja. Na osnovu 15 godina iskustva u fakturisanju, e-Invoices Online razvio je je veliki broj rešenja koji odgovaraju bilo kojim kompanijama od malih do velikih, javnih i tajnih, za računovođe ili softver developere

E-fakturisanje u Srbiji

U Srbiji, E-fakturisanje će biti obavezno za javna i privatna preduzeća od 1. Januara 2023. godine, kako je odlučeno novim Zakonom o elektronskom fakturisanju. Ovaj zakon obavezuje kompanije da zamene tradicionalno fakturisanje sa e-fakturisanjem, u cilju transparentnijeg poslovanja i lakše naplate PDV-a. Kako god, novi zakon nije jedini razlog zbog čega bi se preduzeća trebala prebaciti na e-fakturisanje. Pored potrebe za ovakvim uslugama da budu u skladu sa zakonom, softver e-fakturisanja vam čini računovodstvo preduzeća mnogo efikasnijim, čuvajući vam vreme i novac. Dodatno tome, to je način da se smanji količina obaveza, jer ste u mogućnosti da brzo popravite neravnotežu sa dobavljačima.

Infografički prikaz e-fakture rokovi
Infografički prikaz e-fakture rokovi

Funkcije e-Invoices Online

Najjednostavnije funkcije usluga e-fakturisanja omgućavaju Vam da kreirate e-fakture, šaljete ih u SEF, primate e-fakture iz SEF-a i na kraju ih arhivirate. Rešenja e-Invoices Online vode računa o svim ovim koracima i pruža Vam dodatne funkcije kako bi proces e-fakturisanja učinili jednostavnijim i bržim.

Da biste kreirali e-fakturu sve što treba je da popunite neophodne informacije o fakturi na jednoj strani. Prateći intuitivni izgled možete brzo kreirati e-fakture u skladu sa zakonom. Proces kreiranja je čak i brži zbog nekih ključnih funkcija programa. Automatsko računanje PDV-a, jednostavan unos registara stavki i automatsko dovršavanje informacija čine kreiranje e-faktura najjednostvnije moguće. Možete, takođe, personalizovati svoje e-fakture vašim logo-om i potpisom.

Pored veb e-fakturisanja, možete olakšati vaše procese fakturisanja povezivanjem računovodstvenog softvera koji već koristite (ako koristite) na e-Invoices Online. Povezivanjem Vašeg ERP-a ili ostalih računovodstvenih softvera možete slati i primati e-fakture direktno u vaš ERP. Sve e-fakture su takođe sačuvane u arhivi i lake za pregled.

Pored slanja e-faktura u SEF, e-Invoices Online takođe Vam omogućava da ih šaljete na Peppol mrežu. Peppol je internacionalna mreža koja omogućava kompanijama da bezbedno razmenjuju elektronske dokumente (uključujući e-fakture) sa ostalim preduzećima koje su registrovanje na Peppol mreži. Hiljade kopanja već posluju sa Peppol-om. Pa bi pridruživanje mreži bilo veoma korisno za Vas ako poslujete sa ostalim državama.

Mogući problem na koji nalaze neka preduzeća pri povezivanju svog ERP-a sa uslugom e-fakturisanja je taj što je njihov ERP kod zastareo, ili, možda, ne mogu stupiti u kontakt sa developerom softvera koji bi izmenio kod za njih. e-Invoices Online nudi rešenje specifično za ovaj scenario. Jedinstveno rešenje za zastarele ERP-ove omogućava svima da povežu svoj ERP na e-fakturisanje, bez obzira na prepreke sa kojima se mogu suočiti.

Na kraju, neke kompanije imaju mogućnost da povežu svoj ERP, ali im je potrebna prilagođenija usluga zbog velikog obima njihovog e-fakturisanja ili zbog toga što treba da unesu e-fakture na određen način ili u određenom obliku podataka. Za takva preduzeća e-Invoices Online nudi prilagođeno e-fakturisanje. Kroz zajedničko kreiranje tim e-Invoices Online i preduzeće mogu prilagoditi e-fakturisanje da zadovolji njihove specifične potrebe. 

Infografički prikaz pokazuje rešenje e-fakturisanja i funkcije softvera e-Invoices Online
Infografički prikaz pokazuje rešenje e-fakturisanja i funkcije softvera e-Invoices Online

E-fakturisanje za vaše preduzeće

Zaključak, nezavisno od vaših potreba e-fakturisanja, e-Invoices Online ima savršeno rešenje da zadovolji vaše potrebe. Bilo da se tiče veb-a, povezivanja ERP-a ili developiranje posebne usluge, bilo sve što ima veze sa e-faktura možete naći na e-Invoices Online. Činjenica je da vam ne treba veoma kompleksan sistem da bi bio usklađen sa nalogom vlade. Jednostavno je samo potrebna pouzdana i sposobna usluga koja rešava ceo proces osigura vašu usklađenost sa zakonima i bezbrižnost. E-fakturisanje nije putarina za vaše preduzeće,već je usluga koja vam pomaže da sačuvate resurse i trošite ih na bitnije stvari. Krajnji rok za e-fakture 1. Januara 2023 brzo dolazi, pa ako već niste, imajte na umu da isprobate e-Invoices Online kao vaš provajder usluge e-fakturisanja. Pre nego platite, možete probati demo verziju koja je ponuđena na sajtu. 

Pobrinite se za vaše preduzeće tako što ćete se pripremiti za e-fakturisanje i promene koje će se desiti u januaru time što ćete izabrati vašeg pouzdanog provajdera e-fakturisanja sada. Možete pročitati korak po korak uputstva o tome kako da se registrujete i da započnete e-fakturisanje. Ostavite brige e-Invoices Online o usklađenosti sa zakonom i standardima fakturisanja, tako da možete da se fokusirate na bitnije aktivnosti preduzeća.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com