EPCG 3. oktobra odlučuje DA LI KUPUJE ŽELEZARU u Nikšiću

Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), na sednici koja je zakazana za 3. oktobar, odlučivaće o kupovini imovine nikšicke Železare, prenose podgoričke “Vijesti”.

Piše: Tanjug

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Železara Smederevo

Foto: Nenad Pavlović / RAS Srbija

Železara Smederevo

Navodi se da je crnogorska vlada u petak sa 15 miliona evra na berzi kupila akcije EPCG, čime je Elektroprivreda došla do novca kojim može da kupi imovinu Železare, koja je u vlasništvu turske kompanije Tosčelik.

Blic preporučuje

“Vijesti” podsećaju da crnogorska vlada kontroliše oko 98 odsto akcija sa pravom glasa u EPCG i ocenjuju kako je donošenje odluke o kupovini imovine nikšićke Železare neupitno, mada dodaju kako nije poznato u kojoj su fazi pregovori izmedu EPCG i Tosčelika.

Imovinu Železare čini oko 80 hektara zemljista, veliki broj proizvodnih postrojenja, velikih trafostanica, kao i deo Luke Bar, navode “Vijesti”.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com